De spullen van BacBrewing nu een paar keer gebruikt.
Het whirlpool-apparaat is voor mij een uitkomst en hij werkt heel goed. Geen krassen meer op mijn ketel en een perfecte, snelle draaikolk. Makkelijk te ontsmetten. Ik spuit 2x Star San op de buitenkant en laat de binnenkant van het pijpje vol lopen met alcohol met mijn vinger er aan de onderkant op.

De yield increase disk gebruik ik nu elke keer want ik vind hem handiger in het gebruik dan de originele filter + disk van Braumeister. Zeker als je onder het maischen een paar keer wilt roeren, gaat het sneller en makkelijker met dit ding.

Overigens heeft deze Italiaan ook een heel mooi beluchtingstoestel gebouwd. Daarmee is onze 20 liter in een seconde of 45 belucht en ook dit apparaat is makkelijk te reinigen.
Het wonderlijke is dat hij de lucht niet filtert, maar daar heeft hij geen negatieve ervaringen mee gehad. De door ons gebruikte bruissteentjes zijn volgens hem bronnen van infectie want niet schoon te maken, ook niet door 20 minuten na gebruik en 20 minuten vóór gebruik te koken.
Ikzelf kan dat beamen want ik heb ooit een RVS bruissteentje (ca 25x gebruikt) ooit per ongeluk vochtig opgeborgen en na een paar weken was hij groen. Nu zult u zeggen dat je een bruissteentje dan ook niet vochtig op moet bergen, maar het is niet het water dat groen wordt: het zijn voedingsresten en schimmels die groen worden. Het blijft in die micro-holten zitten en het overleeft langdurig koken. Strikt genomen moet je (ook RVS) bruissteentjes na een paar keer weggooien. Bewaren in alcohol zou kunnen helpen.
Het is jammer dat ik hem qua ruimte niet kan plaatsen, anders zou ik hem kopen:
