Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Hobgoblin  (gelezen 10680 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline William

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 9.930
  • Land: nl
  • kloek, kloek, kloek en gezondheid!
    • Kloekus
Re: Hobgoblin
« Reactie #25 Gepost op: 20-09-2012 22:41 u »
Wordt het water dan eerst tot 68 graden verwarmd voordat de mout wordt toegevoegd?

Het water is normaal zo'n 3 to 4 C warmer dan de doeltemperatuur. Hoeveel hoger is afhankelijk van de verhouding mout/water. Dit kun je berekenen met brouwsoftware.

Tags: