OBBK 2011 V2 - US Saison

Gestart door William, 18-09-2011 15:22 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

William

Met dit bier op het OBBK de 2e prijs gewonnen in de vrije klasse met 84 punten.

Eigenlijk had deze een bitterheid van rond de 40 moeten hebben maar dat is maar 26 geworden door een verkeerd rekenmodel die aan koudhop ook IBU's toekent.
Hier staat de hele discussie.

Het commentaar:
Grapefruit (hop heerst in de geur). Bitterheid overheerst niet in de smaak. Iets zoetige toets ondanks het lage eind sg (1005). Mooi bier!


US Saison

Recipe Specifics
----------------
Batch Size (L):          15.00    Wort Size (L):     15.00
Total Grain (kg):         3.10
Anticipated OG:          1.056    Plato:             13.69
Anticipated EBC:          11.2
Anticipated IBU:          26
Brewhouse Efficiency:       82 %
Wort Boil Time:             90    Minutes

Grain/Extract/Sugar
   %     Amount     Name                          Origin        Potential EBC
-----------------------------------------------------------------------------
 72.6     2.25 kg.  Pilsener 3                    Weyerm.        1.037      3
  8.1     0.25 kg.  Munichmout 15                 Weyerm.        1.037     15
  8.1     0.25 kg.  Tarwemout licht               Weyerm.        1.038      4
 11.3     0.35 kg.  Witte kandijsuiker                           1.047      0


Hops
   Amount     Name                              Form    Alpha  IBU  Boil Time
-----------------------------------------------------------------------------
  7.00 g.     Columbus                          Pellet  15.00  20.2  90 min.
  7.00 g.     Columbus                          Pellet  15.00   3.7  5 min.
 30.00 g.     Centennial                        Pellet  15.00  16.1  dry


Yeast
-----
Saison Dupont depot
 

Mash Schedule
-------------
Mash Type: Single Step

Grain kg:     2.75
Water Qts:   12.02 - Before Additional Infusions
Water L:     11.37 - Before Additional Infusions

L Water Per kg Grain: 4.14 - Before Additional Infusions

Saccharification Rest Temp :   67  Time:   60
Mash-out Rest Temp :           75  Time:   10
Sparge Temp :                  0  Time:   0

Vergisting is gestart op 23°C en na tweedagen verhoogd naar 30°C.

Oxhead

Gefeliciteerd  William :brouwen:  Het recept ziet er goed uit.
Ik zal ook eens met Dupont opkweek gaan experimenteren. 

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.