Westmalle dubbel eerste poging

Gestart door MO, 24-11-2004 21:11 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Adrie

Je kunt beter eerst de gist even wassen, zodat je eiwit- en hopresten kwijt raakt. De gistkoek uit de primaire fermentatie bevat namelijk nogal wat van deze dingen. Hoe dat moet vind je hier. Voordeel is dat je gewassen gist ook nog een paar dagen tot een paar weken kunt bewaren in de koelkast. Een nieuwe, goed beluchte en van gistvoeding voorziene starter is dan echter wel aan te raden.

Ik heb nu voor het eerst ook een keer een gistkoek gewassen en het is heel simpel te doen met twee of drie lege frisdrankflessen.

MO

Oeps! Ik gebruik altijd de koek na de 2e vergisting voor een nieuw brouwsel. Wat jij wilt, kan natuurlijk ook. Sommigen zeggen dat die gist vitaler is.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.