Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Westmalle dubbel eerste poging  (gelezen 40562 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.993
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Re: Westmalle dubbel eerste poging
« Reactie #75 Gepost op: 05-01-2007 09:58 u »
Je kunt beter eerst de gist even wassen, zodat je eiwit- en hopresten kwijt raakt. De gistkoek uit de primaire fermentatie bevat namelijk nogal wat van deze dingen. Hoe dat moet vind je hier. Voordeel is dat je gewassen gist ook nog een paar dagen tot een paar weken kunt bewaren in de koelkast. Een nieuwe, goed beluchte en van gistvoeding voorziene starter is dan echter wel aan te raden.

Ik heb nu voor het eerst ook een keer een gistkoek gewassen en het is heel simpel te doen met twee of drie lege frisdrankflessen.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline MO

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.442
  • Land: nl
    • Muifelbrouwerij
Re: Westmalle dubbel eerste poging
« Reactie #76 Gepost op: 05-01-2007 11:50 u »
Oeps! Ik gebruik altijd de koek na de 2e vergisting voor een nieuw brouwsel. Wat jij wilt, kan natuurlijk ook. Sommigen zeggen dat die gist vitaler is.

Tags: