Even dit topic nieuw leven inblazen.
Op de wiki is
een pagina te vinden waarin aangegeven wordt van welke bieren je de gist kunt opkweken uit een flesje.
Dat zijn er echter veel meer. Daarom heb ik mij voorgenomen om bij elk flesje dat ik uitschenk met hergisting op de fles te kijken of de gist opkweekbaar is of niet. Uiteraard doe ik dat alleen bij de bieren die nog niet genoemd zijn op de wiki.
Het opkweken gaat vreselijk simpel.
Giet het bier in je glas. Proost!
Laat het depot achter in het flesje.
Giet bij het depot een pakje appelsap. Zet op de fles een waterslot en wacht rustig af.
Uiteraard hoor je zo hygiënisch mogelijk te werken. Zelf heb ik het pakje appelsap en de schaar waarmee ik het pakje heb opengeknipt gedesinfecteerd met Sar San. Het inschenken heb ik in de buurt van gasvlam gedaan.
Afgelopen week heb ik de methode uitgeprobeerd met
Kastaar en Saison Voisin van Brasserie des Géants.
Zie hier het resultaat.



Als anderen dit ook doen en de resultaten hier posten kunnen we de betreffende wiki pagina flink uitbreiden.