Nou om te testen heb ik dus afgelopen zaterdag een flesje aan de kant gezet en voorzien van appelsap.
Deze ga ik niet gebruiken, maar gewoon om te kijken wat er gebeurd en welke vragen het me oplevert.


Foto 1 was maandagavond, volop activiteit, het leeft dus (yippie).
Foto 2 is woensdagmorgen, het leven is er ver uit. Belletjes die je nu ziet is van het net walsen.
Ik wals regelmatig de fles (voel me net een magneetroerder zo). Maandag rook dat lekker, nu stinkt het echt een uur in de wind.
Kan dat een teken van besmetting zijn of is dat normaal?
Wat is het moment van opschalen: bij volop activiteit of als je dat juist wat ziet afnemen, dus net over de top?
Ik lees vaak ook dat je moet toevoegen bij voorkeur met gasvlam eronder. Wat wordt daarmee bedoeld: is dat gasvlam onder de erlemeyer, of gasvlam bij de ingang tijdens ingieten/schenken?
Wat ik tegenstrijdig vind lijken is dat je er een waterslot op zet om te voorkomen dat er lucht / bacteriën binnen kunnen, maar met een magneetroerder moet er juist zuurstof bij kunnen. Wat zie ik over het hoofd want ik neem aan dat het uiteindelijk niet tegenstrijdig is

Thanks weer allen en een fijn dagje!