Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: BONK 2004 4e plaats De Olle Bok  (gelezen 7417 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Henk oet Paiz

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 564
  • Land: nl
  • Brouwerij Maallust - "Met toewijding gebrouwen"
    • Fanclub van het bier van Henk
BONK 2004 4e plaats De Olle Bok
« Gepost op: 22-11-2004 20:32 u »
Beste collega brouwers,

Helaas voor mij geen prijs, maar toch een mooie 83 punten met mijn eerste bokbier. Ik ben er trots op en daarom plaats ik het recept en het format hier op dit forum.

Groeten,

Henk† :proost2:





Plaats: Groningen
Georganiseerd door: Groningsch Bier- en wijnmakersgilde
Ter gelegenheid van: 20 - jarig jubileum
Inzendingen allen in klasse D, aantal inzendingen: 23

Naam hobbybrouwer die het recept aangeleverd heeft: Henk Timmerman
Bron van het recept:    zelf ontwikkeld
Locatie op het forum waar discussie over het recept heeft plaatsgevonden: geen

Naam brouwsel:†    de Olle bok
Biertype:    Bokbier
Begin SG:    1067
Eind SG:    1014
Kleur (berekend):    54,8 EBC
Berekende bitterheid:   23,7 EBU

Hoeveelheden per 10 liter wort/bier

Mout & suiker
1806 gram   69%    Munichmout 15 - Dingemans†    17 EBC† † †
387 gram    14,8%    Viennamout - Weyermann    7 EBC† † †
323 gram†    12,3%    Caramunich (Cara 120) - Dingemans   150 EBC† † †
65 gram†    2,5%    Chocolate (Mout Roost 900)†    800 EBC† † †
37 gram†    1,4%    Special B (Cara 400) - Dingemans†    400 EBC† † †

Water
9,2 L maischwater
5,5 L spoelwater

Maischschema
40 min   60 gr C
30 min   70 gr C
5 min   78 gr C

Hop
7 gram† † †Hallertau Hersbrucker † † 2,1 % alfa   bloemen† † †kooktijd   FWH min
13 gram† †Hallertau Hersbrucker     2,1 % alfa   bloemen† † †kooktijd   60 min
7 gram† † †Hallertau Hersbrucker     2,1 % alfa   bloemen† † †kooktijd   10 min
16 gram† †Northern Brewer    5,6 % alfa   bloemen† † †kooktijd   60 min

Kruiden of andere toevoegingen
2 gram    Korianderzaad† † † †    kooktijd   10 min
2 gram    Iers mos    † † † †   kooktijd   10 min

Kooktijd
Totale kooktijd wort:   60 min

Gist
Naam gist:    Westvleteren    zelfopgekweekte gist


 
Vergistingstemperatuur en duur
hoofdgisting   † 3† †dagen bij† † † † max. 28 gr C
lagering† †       18† †dagen bij   † † 23 gr C

Bijzonderheden: Batch van 30 liter verdeeld over 2 gistvaten en met boven- en ondergist geŽnt. De ondergistende scoorde op het BONK† maar 55 punten (maximaal 200 woorden)

Oordeel van de keurmeester:
Visuele aspecten:    15 van de 15 punten
Geur:      15 van de 25 punten
Smaak:      20 van de 25 punten
Basissmaak:   10 van de 10 punten
Body:      5 van de 5 punten
Mondgevoel:   5 van de 5 punten
Nasmaak:      13 van de 15 punten
Totaal:      83 van de 100 punten
Klassering:      4e

Opmerkingen van de keurmeester:
Mooi bier. De geur is iets minder, eerder overhevelen? Andere gist?

Tags: