BONK 2004 4e plaats De Olle Bok

Gestart door Henk oet Paiz, 22-11-2004 20:32 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Henk oet Paiz

Beste collega brouwers,

Helaas voor mij geen prijs, maar toch een mooie 83 punten met mijn eerste bokbier. Ik ben er trots op en daarom plaats ik het recept en het format hier op dit forum.

Groeten,

Henk  :proost2:





Plaats: Groningen
Georganiseerd door: Groningsch Bier- en wijnmakersgilde
Ter gelegenheid van: 20 - jarig jubileum
Inzendingen allen in klasse D, aantal inzendingen: 23

Naam hobbybrouwer die het recept aangeleverd heeft: Henk Timmerman
Bron van het recept:    zelf ontwikkeld
Locatie op het forum waar discussie over het recept heeft plaatsgevonden: geen

Naam brouwsel:     de Olle bok
Biertype:    Bokbier
Begin SG:    1067
Eind SG:    1014
Kleur (berekend):    54,8 EBC
Berekende bitterheid:   23,7 EBU

Hoeveelheden per 10 liter wort/bier

Mout & suiker
1806 gram   69%    Munichmout 15 - Dingemans     17 EBC     
387 gram    14,8%    Viennamout - Weyermann    7 EBC     
323 gram     12,3%    Caramunich (Cara 120) - Dingemans   150 EBC     
65 gram     2,5%    Chocolate (Mout Roost 900)     800 EBC     
37 gram     1,4%    Special B (Cara 400) - Dingemans     400 EBC     

Water
9,2 L maischwater
5,5 L spoelwater

Maischschema
40 min   60 gr C
30 min   70 gr C
5 min   78 gr C

Hop
7 gram     Hallertau Hersbrucker     2,1 % alfa   bloemen     kooktijd   FWH min
13 gram   Hallertau Hersbrucker     2,1 % alfa   bloemen     kooktijd   60 min
7 gram     Hallertau Hersbrucker     2,1 % alfa   bloemen     kooktijd   10 min
16 gram   Northern Brewer    5,6 % alfa   bloemen     kooktijd   60 min

Kruiden of andere toevoegingen
2 gram    Korianderzaad           kooktijd   10 min
2 gram    Iers mos              kooktijd   10 min

Kooktijd
Totale kooktijd wort:   60 min

Gist
Naam gist:    Westvleteren    zelfopgekweekte gist


 
Vergistingstemperatuur en duur
hoofdgisting     3   dagen bij        max. 28 gr C
lagering          18   dagen bij       23 gr C

Bijzonderheden: Batch van 30 liter verdeeld over 2 gistvaten en met boven- en ondergist geënt. De ondergistende scoorde op het BONK  maar 55 punten (maximaal 200 woorden)

Oordeel van de keurmeester:
Visuele aspecten:    15 van de 15 punten
Geur:      15 van de 25 punten
Smaak:      20 van de 25 punten
Basissmaak:   10 van de 10 punten
Body:      5 van de 5 punten
Mondgevoel:   5 van de 5 punten
Nasmaak:      13 van de 15 punten
Totaal:      83 van de 100 punten
Klassering:      4e

Opmerkingen van de keurmeester:
Mooi bier. De geur is iets minder, eerder overhevelen? Andere gist?

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.