Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Waarom zijn mijn Weizens nooit troebel?  (gelezen 9964 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline bazje

  • Entre Les Collines
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.139
  • Land: nl
    • Bazelbrouwerij
Re: Waarom zijn mijn Weizens nooit troebel?
« Reactie #25 Gepost op: 05-08-2011 12:44 u »
Hmm...
Dan is dat ook weer verklaard.

Elders wordt de laatste dagen veel over BIAB gesproken en over troebel bier.
Misschien gewoon eens zo'n zak gebruiken, of wanneer je een hevelfilter gebruikt niet filteren, maar meteen spoelen?

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 29.441
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Waarom zijn mijn Weizens nooit troebel?
« Reactie #26 Gepost op: 05-08-2011 13:52 u »
Hmm...
Dan is dat ook weer verklaard.

Elders wordt de laatste dagen veel over BIAB gesproken en over troebel bier.
Misschien gewoon eens zo'n zak gebruiken, of wanneer je een hevelfilter gebruikt niet filteren, maar meteen spoelen?

Zou ik niet doen. De deeltjes die je meekookt kunnen een ongewenste smaak geven. De biab-techniek is in mijn ogen verouderde techniek. Jan van Schaik had het al over zo'n 30 jaar geleden. Ondertussen hebben we een hele evolutie qua filtertechniek achter de rug.

Tags: