Net terug uit La France,
Gisteren de poging gestart: 13X een biertje waar uiteindelijk 13% alcohol op moet komen.
5,34 kg Pilsmout 3
0,55 kg Aromamout 50
0,4 kg Cara Munich 120
0,1 kg Volkoren Brinta
14 liter maischwater, 12 minuten op 52, 18 minuten op 62, 65 minuten op 68
Spoelen duurde ruim 1,5 uur met 12 liter spoelwater. Wort voor koken was uiteindelijk 19,5 liter
Koken gedurende 90 minuten. Op 75 minuten 50 gram Styrian Goldings (4,2) en op 60 minuten 30 gram Saaz (3,0)
10 minuten voor het einde 3 gram koriander en 300 gram bruine kandij toegevoegd.
Na koken een SG 1114 (berekend 1108)
De gistkoek van de Golden Beverius op gang geholpen met een litertje wort en flink beluchten (helaas met een zakdoek want het keramische steentje brak in 2 stukken) om 18.30 ging het wort in de gistfles en om 21.00 stond het al te pruttelen. Om 23.00 was het op volle gang gekomen en begon ook het schuim in omvang toe te nemen. Nu zondagochtend 08.00 staat er 8 centimeter mooi schuim op en is het pruttelen een continu proces.
Volgend weekend gaat dan de Wyeast 1762 met nog een litertje wort en 300 gram bruine kandij erbij om het uiteindelijke resultaat te bereiken.
Peerrrr