Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: STC-1000, Het Chinese alternatief  (gelezen 455672 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline TymonK

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 324
  • Land: nl
  • IBU!
Re: STC-1000, Het Chinese alternatief
« Reactie #800 Gepost op: 27-11-2015 22:09 u »
hmmmm net mijn STC-1000 binnengekregen en aangesloten...

Maar volgens mij is er al een relais kapot... er staat continue stroom op "heating"...
De "cooling" relais werkt prima...

Jammer... even met dx.com aan de slag dan maar.... en iets vervelender twee weken uitstel van mijn gistkast...


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 34.201
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: STC-1000, Het Chinese alternatief
« Reactie #801 Gepost op: 28-11-2015 00:09 u »
Heb geprobeerd een foto te uploaden maar op de een of andere manier ( en misschien ben ik niet slim genoeg) lukte dat niet.

Zie http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,3778.msg275908.html#msg275908

Offline Edwarff

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 304
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: STC-1000, Het Chinese alternatief
« Reactie #802 Gepost op: 28-11-2015 13:03 u »
TymonK,

Voor 10% van de oogst is er nog wel een plekje bij ons in de vergistingskast hoor.  Zo zijn we.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 34.201
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: STC-1000, Het Chinese alternatief
« Reactie #803 Gepost op: 28-11-2015 21:08 u »
hmmmm net mijn STC-1000 binnengekregen en aangesloten...

Maar volgens mij is er al een relais kapot... er staat continue stroom op "heating"...
De "cooling" relais werkt prima...

Jammer... even met dx.com aan de slag dan maar.... en iets vervelender twee weken uitstel van mijn gistkast...

Weet je zeker dat alles goed is aangesloten?

Offline j.heesters3

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 468
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: STC-1000, Het Chinese alternatief
« Reactie #804 Gepost op: 29-11-2015 10:07 u »
Vandaag bij de Action een inbouwstopcontact gezien met daarbij 2 usb poorten voo €6,99. Uitstekend om in je STC regelkastje te bouwen.

Nog een poging. Met dank aan Jaques.


Offline mbroek

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.206
  • Land: nl
  • Hoe verder je gaat, hoe langer de terugweg.
    • Huisbrouwerij St. Chiellus
Re: STC-1000, Het Chinese alternatief
« Reactie #805 Gepost op: 29-11-2015 10:30 u »
Die USB poorten gaan ook aan en uit met het schakelen van je koeling en verwarming. Is er dan nog toegevoegde waarde?


Offline j.heesters3

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 468
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: STC-1000, Het Chinese alternatief
« Reactie #806 Gepost op: 29-11-2015 13:58 u »

Die USB poorten gaan ook aan en uit met het schakelen van je koeling en verwarming. Is er dan nog toegevoegde waarde?

Wel als je in de gistingskast een goedkoop usb ventilatortje bij je verwarmingselement zet. Zorgt ervoor dat de warmte goed door de kast verdeeld wordt.

Offline McMelloW

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 730
  • Land: nl
  • Huysbrouwerij 'Op Zuylen'
Re: STC-1000, Het Chinese alternatief
« Reactie #807 Gepost op: 29-11-2015 19:09 u »


Wel als je in de gistingskast een goedkoop usb ventilatortje bij je verwarmingselement zet. Zorgt ervoor dat de warmte goed door de kast verdeeld wordt.
Dat is niet gek bedacht. Moet je wel een usb snoertje hebben dat lang genoeg is

Offline mbroek

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.206
  • Land: nl
  • Hoe verder je gaat, hoe langer de terugweg.
    • Huisbrouwerij St. Chiellus
Re: STC-1000, Het Chinese alternatief
« Reactie #808 Gepost op: 29-11-2015 20:00 u »


Wel als je in de gistingskast een goedkoop usb ventilatortje bij je verwarmingselement zet. Zorgt ervoor dat de warmte goed door de kast verdeeld wordt.

Oke, dan wel ja. (Die zag ik niet aankomen).

Offline j.heesters3

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 468
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: STC-1000, Het Chinese alternatief
« Reactie #809 Gepost op: 29-11-2015 20:45 u »
Oke, dan wel ja. (Die zag ik niet aankomen).

Daar is dit forum voor om elkaar tips te geven en ideeen op te doen.

Offline TymonK

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 324
  • Land: nl
  • IBU!
Re: STC-1000, Het Chinese alternatief
« Reactie #810 Gepost op: 01-12-2015 21:58 u »
Weet je zeker dat alles goed is aangesloten?

Alles 5 keer gecheckt. Ook even cooling/heating verwisseld. Probleem blijft... Van Dx krijg ik een refund en nieuwe is onderweg. Deze wordt nu dus een luxe thermometer.

Offline VinMor

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 116
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: STC-1000, Het Chinese alternatief
« Reactie #811 Gepost op: 15-12-2015 12:00 u »
Vraag over de marge instellingen van dit apparaat.
Het product dat ik wil brouwen mag tussen de 18 en 24 graden staan, maar ik gok dat een schommeling van 18 naar 24 continue niet goed is voor het product.
Wat is de marge die jullie meestal aanhouden? Ik zat te denken op instellen 21 (precies de helft, met marge van 1.5, zodat die altijd 1.5 graden onder/boven de gewenste max en min temperatuur blijft...)

Offline Brouwers

  • Peels Bierbrouwersgilde
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.833
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: STC-1000, Het Chinese alternatief
« Reactie #812 Gepost op: 15-12-2015 12:05 u »
Als het product dat je wilt brouwen bier is dan adviseer ik je toch om de marges kleiner te houden. Is beter voor de gist (minder kans op een gestokte vergisting), beter voor de smaak (sommige gisten produceren ongewenste bijsmaken op hogere temperatuur) etc.. Ik zou de standaard marge van 0.5 aanhouden tenzij je juist die variatie wilt.

Offline VinMor

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 116
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: STC-1000, Het Chinese alternatief
« Reactie #813 Gepost op: 15-12-2015 12:07 u »
Als het product dat je wilt brouwen bier is dan adviseer ik je toch om de marges kleiner te houden. Is beter voor de gist (minder kans op een gestokte vergisting), beter voor de smaak (sommige gisten produceren ongewenste bijsmaken op hogere temperatuur) etc.. Ik zou de standaard marge van 0.5 aanhouden tenzij je juist die variatie wilt.


Dat wou ik even weten, dan ga ik dit aanpassen naar 0.5, en F3 op 3 minuten is ook wel aanvaardbaar denk ik hé?

EDIT: Bij het kalibreren kwam er ongeveer een verschil uit van 1.7 graden. Die heb ik nu dus goed gezet.

Offline Brouwers

  • Peels Bierbrouwersgilde
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.833
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: STC-1000, Het Chinese alternatief
« Reactie #814 Gepost op: 15-12-2015 14:52 u »
3 min is prima, kan langer maar in principe niet nodig. Heb hem zelf ook op 3 min staan

Offline remolen

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 279
  • Land: nl
  • Bijen, Bier, honing, Mede.. allemaal zo lekker
Re: STC-1000, Het Chinese alternatief
« Reactie #815 Gepost op: 17-01-2016 09:30 u »
Goedemorgen,

Mijn STC 1000 is onderweg dus ik heb nu tijd om de rest van de spullen te verzamelen.

Het lijkt me leuk... om er ook controle lampjes in te bouwen. Gewoon eigenlijk meer voor de sier dan voor het functionele er van.

Wat ik me af vraag zijn deze geschikt?
https://www.conrad.nl/nl/neonsignaallamp-230-vac-rood-sci-inhoud-1-stuks-725725.html

En heeft nog iemand een schema beschikbaar hoe ik die er bij aan sluit?


Offline Jochen

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 63
  • Land: be
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: STC-1000, Het Chinese alternatief
« Reactie #816 Gepost op: 17-01-2016 09:41 u »
Hallo,

Je kan het signaallampje gewoon parallel aansluiten op je stopcontact. Als er dus spanning staat op je stopcontact, dan staat er ook spanning op het lampje...

Offline hetspook

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 246
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
    • fotografie
Re: STC-1000, Het Chinese alternatief
« Reactie #817 Gepost op: 17-01-2016 11:49 u »
Dat is niet gek bedacht. Moet je wel een usb snoertje hebben dat lang genoeg is
Er zijn usb verlengsnoertjes (zelfs van enkele meters) niet zo goed voor data te verzenden maar als voeding zal dat wel werken.

Offline McMelloW

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 730
  • Land: nl
  • Huysbrouwerij 'Op Zuylen'
Re: STC-1000, Het Chinese alternatief
« Reactie #818 Gepost op: 17-01-2016 12:02 u »
Goedemorgen,

Mijn STC 1000 is onderweg dus ik heb nu tijd om de rest van de spullen te verzamelen.

Het lijkt me leuk... om er ook controle lampjes in te bouwen. Gewoon eigenlijk meer voor de sier dan voor het functionele er van.

Wat ik me af vraag zijn deze geschikt?
https://www.conrad.nl/nl/neonsignaallamp-230-vac-rood-sci-inhoud-1-stuks-725725.html

En heeft nog iemand een schema beschikbaar hoe ik die er bij aan sluit?

De STC-1000 geeft zelf aan wanneer deze koelt of verwarmd dmv een rode stip op het display. Een lampje is leuk maar een beetje dubbel.

Oscar Moerman heeft hier een heel duidelijke handleiding, met aansluit schema, over de STC-1000 staan

Offline Jochen

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 63
  • Land: be
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: STC-1000, Het Chinese alternatief
« Reactie #819 Gepost op: 17-01-2016 19:56 u »
Extra lampjes moeten inderdaad niet, maar in mijn ogen kan het wel handig zijn, zeker als je verschillende kleuren gebruikt ...




Offline Peterrr

  • ABV De Bierkaai
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 810
  • Land: nl
  • Cooling is an Art!
Re: STC-1000, Het Chinese alternatief
« Reactie #820 Gepost op: 17-01-2016 20:51 u »
Mooi hoor! Ziet er top uit.

Offline Tonic

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 3
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: STC-1000, Het Chinese alternatief
« Reactie #821 Gepost op: 17-01-2016 22:49 u »
Met veel plezier heb ik topic gelezen. Nu is het plan om mijn mooie Liebherr koelkast tot de gistingskast om te bouwen.
STC 1000 is al binnen. Echter wil ik STC direct in de koelkast plaatsen. Hij past daar perfect in.



Probleem is dat ik geen idee heb hoe ik de koelkast uit elkaar moet halen.
Ik heb Liebherr UKS 2602. Heeft hier iemand ervaring mee?

Groet,
Anton

Offline remolen

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 279
  • Land: nl
  • Bijen, Bier, honing, Mede.. allemaal zo lekker
Re: STC-1000, Het Chinese alternatief
« Reactie #822 Gepost op: 25-01-2016 09:36 u »
Ook hier een STC 1000 aangeschaft.

Ik heb een houten plaat onder in de koelkast waar de gistvaten op kunnen staan. Er staan nu 3 kratjes in met een tripel die nog moest hergisten op fles.

Ik gebruik nu een lamp van 100 Watt, wat ik erg veel vind als ik de rest van de opstellingen zie doen het met veel minder.

Wat me opvalt is dat het erg lang duurt voordat de gistkast op temperatuur komt. er zitten al wel ventilatoren in de plank die de lucht uit de koelkast naar onder de plaat zuigen zodat warme lucht weer kan op stijgen.

Heeft iemand nog tips waardoor eventueel de warmte sneller in de kast verdeeld wordt? Ik kan er nog niet helemaal een vinger op leggen waarom het opwarmen zo lang duurt. De kratten waren allemaal rond kamertemperatuur toen ze er in gingen dus daar kan het niet aan liggen. Kast staat wel in koude schuur.

Graag meedenken.. groet René

Offline Tjardo

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 561
  • Land: nl
  • Proost!
Re: STC-1000, Het Chinese alternatief
« Reactie #823 Gepost op: 25-01-2016 10:02 u »
Ook hier een STC 1000 aangeschaft.

Ik heb een houten plaat onder in de koelkast waar de gistvaten op kunnen staan. Er staan nu 3 kratjes in met een tripel die nog moest hergisten op fles.

Ik gebruik nu een lamp van 100 Watt, wat ik erg veel vind als ik de rest van de opstellingen zie doen het met veel minder.

Wat me opvalt is dat het erg lang duurt voordat de gistkast op temperatuur komt. er zitten al wel ventilatoren in de plank die de lucht uit de koelkast naar onder de plaat zuigen zodat warme lucht weer kan op stijgen.

Heeft iemand nog tips waardoor eventueel de warmte sneller in de kast verdeeld wordt? Ik kan er nog niet helemaal een vinger op leggen waarom het opwarmen zo lang duurt. De kratten waren allemaal rond kamertemperatuur toen ze er in gingen dus daar kan het niet aan liggen. Kast staat wel in koude schuur.

Graag meedenken.. groet René

Hier duurt het ook vrij lang voor de kast op temperatuur is maar eenmaal op de juiste temperatuur houdt mijn 40 watt lamp de boel zeer stabiel op bv. 20 graden, ik zou me er eerlijk gezegd niet te veel zorgen om maken. (Misschien dat de rubbers niet goed afsluiten? In dat geval zal het lastiger zijn om op kamertemperatuur te komen en blijven in een koude schuur).

Offline Jochen

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 63
  • Land: be
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: STC-1000, Het Chinese alternatief
« Reactie #824 Gepost op: 25-01-2016 14:51 u »
Ik moet zeggen dat bij mijn eerste testen het opwarmen ook heeeeel langzaam was.

Dit had volgens mij te maken met het feit dat mijn gistkast ook in een koude schuur staat, en het feit dat ik slechts 60 W verwarming heb (voor een toch eerder grote gistkast).



Zoals je kan zien haalde ik toen na toch al een hele tijd slechts een 5-tal graden (buitentemperatuur was -2 -3).

Ik heb een ventilator onderin geplaatst (diam 12 cm, 2,58-3,12 m³ per minuut) en sindsdien gaat het toch heel wat vlotter. En eens op temperatuur, dan is er natuurlijk geen probleem meer...