Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Weizen (a)  (gelezen 9273 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline nickessers

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 58
  • Land: nl
  • Enjoy your hobby to the max
Re: Weizen (a)
« Reactie #25 Gepost op: 11-04-2011 16:45 u »
Zo, vandaag het bier gebotteld.
De vergisting was vrijwel gestopt, schuim was ver weg, ik heb een paar keer gemeten, eind sg: 1012.
Ik heb dit vermengd met 7gr suiker / Liter.
En nu staat alles fijn in de koelkast :)
Alles in kleine 33cl flesjes, en 2 Grolsch beugelflessen.
Dan hoef ik niet steeds een nieuwe kroonkurk op de flessen als ik gecontroleerd heb :nut:
Hoelang zou dit ongeveer nog moeten staan? een week of 2 ongeveer ?


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Online Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.202
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Weizen (a)
« Reactie #26 Gepost op: 11-04-2011 17:02 u »
Na 1 week zou je al druk en schuim moeten hebben. Voor de rijping minimaal 2 weken of meer... :)

Offline nickessers

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 58
  • Land: nl
  • Enjoy your hobby to the max
Re: Weizen (a)
« Reactie #27 Gepost op: 11-04-2011 17:06 u »
Bedankt :)
Dan zal ik na ongeveer anderhalve week eens gaan kijken wat het wort wordt  :nut:
En daarna is het  :proost: :proost: :proost:

Offline arluijen

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 597
  • Land: nl
  • Tegen een touw kun je niet duwen.
Re: Weizen (a)
« Reactie #28 Gepost op: 11-04-2011 17:21 u »
Mijn 18 liter gaat morgen in de lagering. Moet wel zeggen dat ik in de tussentijd (gisteren) nog geproefd heb en dat er een stevige "brood" smaak aan zit. Trekt dit nog weg of moet ik er maar mee leren leven. Heeft langer lageren daarin nog invloed (ik was 1 a 2 weken van plan) ? 

 

Offline nickessers

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 58
  • Land: nl
  • Enjoy your hobby to the max
Re: Weizen (a)
« Reactie #29 Gepost op: 01-05-2011 16:37 u »
Nou, mijn weizen smaakt goed ( eigen mening )
Zie profielplaatje voor de foto van het glas.
Eigenlijk geen goed glas, maar ik heb geen andere  :P

cheers  :proost:

Offline jtdaling

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 82
  • Land: nl
    • Sinds kort te volgend op:
Re: Weizen (a)
« Reactie #30 Gepost op: 20-07-2011 18:40 u »
Even een vraag aangaande dit topic.
Ik heb mijn weizen redelijk lang gelagerd, ongeveer 4 weken.
Helaas is de gist (3068 Weihenstephaner) uitgezakt naar de bodem en is het bier is vrij helder geworden.
Hoe kan ik de gist weer terugbrengen? Is het veilig om de lagerfles een beetje te schudden of krijg ik dan teveel gist in het bier?

Offline MO

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.428
  • Land: nl
    • Muifelbrouwerij
Re: Weizen (a)
« Reactie #31 Gepost op: 10-08-2011 09:02 u »
Heb je dit al afgevuld? Bij hergisting op fles ontstaat weer nieuwe gist, zeker als je het aandurft om 8-10 g/L suiker toe te voegen (weizens bevatten vrij veel koolzuur).

Tags: