Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Candi Syrup, Inc  (gelezen 8575 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Wamser

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 194
  • Land: br
Candi Syrup, Inc
« Gepost op: 09-06-2011 17:03 u »

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 30.667
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Candi Syrup, Inc
« Reactie #1 Gepost op: 09-06-2011 20:52 u »

Offline Hieronymus

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 91
  • Land: nl
  • "Dörst" dat brouw ik!
Re: Candi Syrup, Inc
« Reactie #2 Gepost op: 09-06-2011 22:40 u »
Interesting, it is made from only beet and date (palm) sugar. And then they clame you can use it for brewing belgian trapists... :weetniet:

Offline Herman

  • Maischen doe je in een koelbox! (of in een grainfather)
  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.777
  • Land: nl
  • www.biergildegroningen.nl
    • Groningsch Bier- en wijnmakersgilde
Re: Candi Syrup, Inc
« Reactie #3 Gepost op: 09-06-2011 23:10 u »
Hé grappig, ik word genoemd op http://www.candisyrup.com/recipes.html


In English for Wamser:
Hey funny, i'm being referred to on http://www.candisyrup.com/recipes.html

Offline Henielma

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 5.082
  • Land: nl
  • Eerste glas eigen bier!
    • Henielma
Re: Candi Syrup, Inc
« Reactie #4 Gepost op: 09-06-2011 23:38 u »
Kijk, eeuwige roem, dat is leuk.

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 23.493
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Candi Syrup, Inc
« Reactie #5 Gepost op: 10-06-2011 01:16 u »
Hé grappig, ik word genoemd op http://www.candisyrup.com/recipes.html

Cool !!!

Citaat
Rochefort 8
This recipe struck us as very simple to brew, (on the surface), due to its very basic grain/adjunct bill. However, it turned out to be one of our biggest challenges. Maintaining careful fermentation temperatures and durations with the right yeast strain was one important key. Another important factor was using a combination of Simplicity, D-90, and D-180. We started with Herman Holtrop's recipe as a baseline and then slowly simplified it closer to the BLAM specification until we achieved a flavor profile and nose that became our "eureka" moment for this recipe. Many thanks to Herman and the Stan for giving us the needed guidance onto the right track.

 :biersmile:

Offline peter.gelder

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 199
  • Land: nl
Re: Candi Syrup, Inc
« Reactie #6 Gepost op: 10-06-2011 21:52 u »
Simplicity is a near perfect balance of highly fermentable sugars. It is our unique clear Belgian Candi Syrup unlike anything available on the market today. Excellent for Saisons, Triples, and Golden Ale's. It is readily fermentable and creates a refreshing subtle flavor that is always on the periphery of your palate. Some say it has a faint "citrusy" flavor  :degroeten:and others say is has a mild honey palate. We're simply amazed that something this good can emerge from only Beet sugar. Simplicity Candi Syrup™ is much to be preferred due to it's high level of ready fermentability and subtle flavor.

Interesting description: the Simplicity candi syrop apparantly can produce citrus-like flavors...

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Candi Syrup, Inc
« Reactie #7 Gepost op: 10-06-2011 23:14 u »
In my opinion way too expensive...
You can make it yourself too?

Otherwise use some Brazilian candi-syrup or palm syrup and create a flavour of your own... :duimop:

Tags: