ONK 11 V2 Spelt-Gemberbier - Francis Reichwein

Gestart door Jacques, 31-05-2011 21:55 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques

Francis Reichwein, een medelid van De Roerstok  heeft haar recept naar mij gemaild.
Hieronder vind je de door haar verstrekte gegevens



Beste Jacques,

Hierbij het recept voor het spelt-gember bier.

 
Het recept is voor 30 liter bier

Ingrediënten
3500 g   pilsmout
1600 g   ongemoute spelt
1600 g   ongemoute tarwe
  800 g   ongemoute rogge
  400 g   tarwemout
    20 g   Hallertauer hop 7,6%.
    25 g   geschilde gemberwortel (dunne schijfjes/gesnipperd met een mes boven de pan)
     2  st  biologische onbespoten sinaasappels (sap) en rasp van de schil
   500 g  witte kristalsuiker

Maischwater 27 l
Spoelwater 20 l

Maischschema
40° 20 min   
52° 30 min   
63° 40 min   
73° 40 min   
78° 5 min

Kooktijd 90 min
De gember toegevoegd de laatste 30 minuten van de kooktijd
Sinaasappelschil en -sap en de suiker de laatste 10 minuten van de kooktijd

Gist
    10  gr   Brewferm topgist

Vergistingstemperatuur 22 ºC

Begin SG 1050
Eind SG 1014

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.