Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: ONK 11 V2 Spelt-Gemberbier - Francis Reichwein  (gelezen 6464 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 34.006
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
ONK 11 V2 Spelt-Gemberbier - Francis Reichwein
« Gepost op: 31-05-2011 21:55 u »
Francis Reichwein, een medelid van De Roerstok  heeft haar recept naar mij gemaild.
Hieronder vind je de door haar verstrekte gegevens



Beste Jacques,

Hierbij het recept voor het spelt-gember bier.

 
Het recept is voor 30 liter bier

Ingrediënten
3500 g   pilsmout
1600 g   ongemoute spelt
1600 g   ongemoute tarwe
  800 g   ongemoute rogge
  400 g   tarwemout
    20 g   Hallertauer hop 7,6%.
    25 g   geschilde gemberwortel (dunne schijfjes/gesnipperd met een mes boven de pan)
     2  st  biologische onbespoten sinaasappels (sap) en rasp van de schil
   500 g  witte kristalsuiker

Maischwater 27 l
Spoelwater 20 l

Maischschema
40° 20 min   
52° 30 min   
63° 40 min   
73° 40 min   
78° 5 min

Kooktijd 90 min
De gember toegevoegd de laatste 30 minuten van de kooktijd
Sinaasappelschil en -sap en de suiker de laatste 10 minuten van de kooktijd

Gist
    10  gr   Brewferm topgist

Vergistingstemperatuur 22 ºC

Begin SG 1050
Eind SG 1014

Tags: