Recepten > Kloonbrouwsels

Corona

<< < (3/12) > >>

Adrie:
Toevallig heb ik van het weekend een Corona op en in de smaak zit duidelijk maïs. Het staat trouwens ook in de ingrediëntenlijst. Ik schat dat er zeker 25% maïs in de stort zit en daar kun je maïsvlokken voor nemen. Het bier is behoorlijk licht, dus geen donkere mouten erin. Hij smaakt trouwens ook niet alsof er donkere mouten in zitten en ook geen lichte caramouten. Dus gewoon 75% pilsmout en 25% maïsvlokken.

Verder was het bier toch redelijk hoppig en het deed me denken aan een Hallertau variant (Hersbrücker, Mittelfrüh of Tradition). Ik denk 20 IBU of iets dergelijks. 1 late hopgift op 20 minuten voor het eind van het koken (0,5 gram hop per liter wort) en nog wat bij 7 minuten voor het einde (ook 0,5 g/l). Vergisten met een cleane ondergist.

nickessers:
Net maar even de tabel uit BrouwVisie gehaald.
Is misschien iets makkelijker en overzichtelijker.
En het recept nogmaals wat aangepast, uiteindelijk komen we er wel :P
En die limoen smaak, kan ik dat ook zo aan het bier geven?
Tijdens de vergisting, of voor het bottelen oid?

erikgroothuis:

--- Citaat van: nickessers op 10-05-2011  12:27 u ---
En die limoen smaak, hoe ga ik dat doen, bij de vergisting limoensap erbij doen, of na de vergisting voor het bottelen ?

--- Einde van citaat ---
Ehh.. Gewoon, een schijfje in je flesje drukken...
In ieder geval succes met de brouw.

Ik ben benieuwd naar de vorderingen.

Erik :brouwen:

RobinB:

--- Citaat van: Ronald_ op 10-05-2011  08:56 u ---Dan gooi je het waqter er bij na de vergisting..

--- Einde van citaat ---
[offtopic]
Eh... Dat bedoelde je hierboven toch ook al? :o
Dat moet je dus juist niet doen ivm overmatige esterproductie...
[/offtopic]

Die limoen moet je niet meevergisten!!
Dat heeft een vriend van mij ook eens gedaan en gaf een heel wrang zuur bier. :ziek:

Gewoon een schijfje in het glas (ivm gist op fles), tijdens het drinken. :)
 

Ronald_:

--- Citaat van: RobinB op 10-05-2011  21:24 u ---[offtopic]
Eh... Dat bedoelde je hierboven toch ook al? :o
Dat moet je dus juist niet doen ivm overmatige esterproductie...
[/offtopic]

Die limoen moet je niet meevergisten!!
Dat heeft een vriend van mij ook eens gedaan en gaf een heel wrang zuur bier. :ziek:

Gewoon een schijfje in het glas (ivm gist op fles), tijdens het drinken. :)

--- Einde van citaat ---

Hierboven bedoel ik voor de vergisting.. na de vergisting nog estervorming?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie