Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Corona  (gelezen 22024 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline nickessers

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 57
  • Land: nl
  • Enjoy your hobby to the max
Corona
« Gepost op: 08-05-2011 11:46 u »
Zo, ik heb de uitdaging gekregen van een paar vrienden om corona na te maken.
1) omdat het zo verrekte duur is, en 2) omdat ze denken dat het helemaal nix wordt.


Basis
OmschrijvingWaarde
Naam receptCorona
Brouwdatum24-5-2009
BiertypePils-corona
Aantal liters15
Gewenst begin SG1051 (5,4 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement75.0%


Algemeen
OmschrijvingWaarde
Totaal brouwwater21.15 liter
Maischdikte3.50 l/kg
Maischwater11.9 liter
Spoelwater9.25 liter
Kooktijd60 Min.
Berekende kleur6 EBC (BrouwVisie)
Berekende bitterheid11 EBU (Glenn Tinseth)

Mout
Moutnaam% StortMassaKleur
Pilsmout 3 EBC73.5 %2499 gr3 EBC
Maïsvlokken14.7 %500 gr1 EBC
Rijstvlokken11.8 %400 gr1 EBC


Hop
Hopnaam% AlfazuurMassaKooktijdBitterheidsaandeel
Hallertauer Mittelfrüh4.2 %8 gr5 Min.2 EBU
Hallertauer Mittelfrüh4.2 %15 gr20 Min.10 EBU


Gist
OmschrijvingWaarde
GistsoortBrewferm Lager
Gist toegevoegd alsGiststarter
Volume starter0 ml
Beluchtingstijd0 uur
Temperatuur giststarter0°C


maischschema
Stap nr.TemperatuurRusttijdMaischdikte
161°C10 minuten3.50 l/kg
264°C15 minuten3.50 l/kg
373°C20 minuten3.50 l/kg
478°C1 minuten3.50 l/kg



Recept is al een paar keer aangepast, met een maischschema voor pils. Voor 15 L.

Stond ook niets bij van de gebruikte gist, ik denk het beste een neutrale lager gist ?

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline De-Geert

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.775
  • Land: nl
Re: Corona
« Reactie #1 Gepost op: 08-05-2011 11:52 u »
Zo te zien is het een vertaald recept. In de VS wordt vaak "corn sugar" gebruikt, maar dat is gewoon glucose. Het is daar afkomstig van mais, maar dat doet er eigenlijk niet zoveel toe. Bietsuiker smaakt ook niet naar biet. Glucose kan je wel kopen, maar ook vervangen door "gewone" suiker (sucrose). Beide zijn 100% vergistbaar. Glucose gaat waarschijnlijk iets makkelijker, maar is ook duurder.

Crystal mout vraag ik me af, het is toch een lichtgekleurd bier?

Offline nickessers

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 57
  • Land: nl
  • Enjoy your hobby to the max
Re: Corona
« Reactie #2 Gepost op: 08-05-2011 12:16 u »
jup, het is gewoon n licht bier, daarom vroeg ik me al af of dit wel klopte...
Ik had namelijk het recept ingevoerd in BrouwVisie, en dat was toch veeel te donker.
Dus gewone kristalsuiker zou ik ook kunnen gebruiken?

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Corona
« Reactie #3 Gepost op: 08-05-2011 12:44 u »
Ja, en ik zou ook die (donkerdere) crystal er niet in doen.
Een beetje carapils misschien wel, maar verder gewoon licht houden met maïs en rijst.
Die laatste 2 zou ik dan ook nog ff voorkoken om te verstijfselen.

Heb je een idee hoeveel IBU hij moet zijn? 20?
Netjes koel vergisten met voldoende gist om em mooi clean te houden. Bijv met de W34/70.

Kijk anders ook eens bij de basmati-pils van Adrie. Daar was het doel op zich niet de corona, maar er kwam wel iets commercieel achtigs uit. :)

Offline Sander_de_Rijk

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 181
  • Land: nl
  • Biertje?
    • Brouwerij De Rijk
Re: Corona
« Reactie #4 Gepost op: 09-05-2011 08:51 u »
Mocht je het recept uiteindelijk getest hebben ben ik erg benieuwd naar het resultaat. Mede omdat ook een aantal vrienden van mij 'zeuren' om een Coronakloon

Offline nickessers

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 57
  • Land: nl
  • Enjoy your hobby to the max
Re: Corona
« Reactie #5 Gepost op: 09-05-2011 16:33 u »
Het is wel de bedoeling om binnen nu en 2 á 3 weken ongeveer te beginnen hiermee :)
De crystal is eruit, en cara minimaal.

Offline Ronald_

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.633
  • Land: nl
    • vandeStreek bier
Re: Corona
« Reactie #6 Gepost op: 09-05-2011 16:59 u »
Zonder enige bron denk ik dat je 1/3 water moet toevoegen aan je eindresultaat om Corona na te maken..

Dus als je voor SG1050 gaat dan brouw je 10 liter op 1066 en voeg je 3,33 liter water toe.. 
(of als je denkt dat het nog wateriger is dan 1/3e.. dan brouw je SG 1100 en verdubbel je met water)


Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Corona
« Reactie #7 Gepost op: 09-05-2011 22:33 u »
zonder enige bron denk ik dat je 1/3 water moet toevoegen aan je eindresultaat om Corona na te maken..

Dus als je voor SG1050 gaat dan brouw je 10 liter op 1066 en voeg je 3,33 liter water toe.. 
(of als je denkt dat het nog wateriger is dan 1/3e.. dan brouw je SG 1100 en verdubbel je met water)




Dat zou misschien een leuk idee zijn voor een waterig bier, maar bij high-gravity brouwen neemt de esterproductie meer dan lineair toe. Het eindresultaat zal dus fruitiger/esteriger zijn dan onverdund "normal-gravity" bier.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 31.240
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Corona
« Reactie #8 Gepost op: 09-05-2011 23:01 u »
Dat zou misschien een leuk idee zijn voor een waterig bier, maar bij high-gravity brouwen neemt de esterproductie meer dan lineair toe. Het eindresultaat zal dus fruitiger/esteriger zijn dan onverdund "normal-gravity" bier.

Ook ik denk dat het niet zo'n goed idee is. Naar mijn idee kun je beter een bier brouwen met een begin SG van 1040 of zo.

Offline Ronald_

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.633
  • Land: nl
    • vandeStreek bier
Re: Corona
« Reactie #9 Gepost op: 10-05-2011 08:56 u »
Dan gooi je het water er bij na de vergisting...

Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.993
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Re: Corona
« Reactie #10 Gepost op: 10-05-2011 09:04 u »
Toevallig heb ik van het weekend een Corona op en in de smaak zit duidelijk maïs. Het staat trouwens ook in de ingrediëntenlijst. Ik schat dat er zeker 25% maïs in de stort zit en daar kun je maïsvlokken voor nemen. Het bier is behoorlijk licht, dus geen donkere mouten erin. Hij smaakt trouwens ook niet alsof er donkere mouten in zitten en ook geen lichte caramouten. Dus gewoon 75% pilsmout en 25% maïsvlokken.

Verder was het bier toch redelijk hoppig en het deed me denken aan een Hallertau variant (Hersbrücker, Mittelfrüh of Tradition). Ik denk 20 IBU of iets dergelijks. 1 late hopgift op 20 minuten voor het eind van het koken (0,5 gram hop per liter wort) en nog wat bij 7 minuten voor het einde (ook 0,5 g/l). Vergisten met een cleane ondergist.

Offline nickessers

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 57
  • Land: nl
  • Enjoy your hobby to the max
Re: Corona
« Reactie #11 Gepost op: 10-05-2011 12:27 u »
Net maar even de tabel uit BrouwVisie gehaald.
Is misschien iets makkelijker en overzichtelijker.
En het recept nogmaals wat aangepast, uiteindelijk komen we er wel :P
En die limoen smaak, kan ik dat ook zo aan het bier geven?
Tijdens de vergisting, of voor het bottelen oid?

Offline erikgroothuis

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 429
  • Land: nl
Re: Corona
« Reactie #12 Gepost op: 10-05-2011 12:47 u »

En die limoen smaak, hoe ga ik dat doen, bij de vergisting limoensap erbij doen, of na de vergisting voor het bottelen ?
Ehh.. Gewoon, een schijfje in je flesje drukken...
In ieder geval succes met de brouw.

Ik ben benieuwd naar de vorderingen.

Erik :brouwen:

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Corona
« Reactie #13 Gepost op: 10-05-2011 21:24 u »
Dan gooi je het waqter er bij na de vergisting..
[offtopic]
Eh... Dat bedoelde je hierboven toch ook al? :o
Dat moet je dus juist niet doen ivm overmatige esterproductie...
[/offtopic]

Die limoen moet je niet meevergisten!!
Dat heeft een vriend van mij ook eens gedaan en gaf een heel wrang zuur bier. :ziek:

Gewoon een schijfje in het glas (ivm gist op fles), tijdens het drinken. :)
 

Offline Ronald_

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.633
  • Land: nl
    • vandeStreek bier
Re: Corona
« Reactie #14 Gepost op: 10-05-2011 21:38 u »
[offtopic]
Eh... Dat bedoelde je hierboven toch ook al? :o
Dat moet je dus juist niet doen ivm overmatige esterproductie...
[/offtopic]

Die limoen moet je niet meevergisten!!
Dat heeft een vriend van mij ook eens gedaan en gaf een heel wrang zuur bier. :ziek:

Gewoon een schijfje in het glas (ivm gist op fles), tijdens het drinken. :)

Hierboven bedoel ik voor de vergisting.. na de vergisting nog estervorming?

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Corona
« Reactie #15 Gepost op: 10-05-2011 21:53 u »
Nee, tijdens.
Maar omdat je een hoger SG vergist krijg je méér esters dan dat je verdund.
Als je voor het vergisten verdund is er niks aan de hand, maar dan zie ik ook niet veel verschil met "gewoon" je gewenste SG te brouwen?

Offline Stephan

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 13
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Corona
« Reactie #16 Gepost op: 31-05-2011 20:45 u »
Ha nickessers,

Goed initiatief deze kloon! Ik zie de thread nu pas voor het eerst maar ben zeer benieuwd naar je resultaten!
Houd ons op de hoogte...

 :brouwen:

Offline kimdek

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 17
  • Land: be
Re: Corona
« Reactie #17 Gepost op: 01-06-2011 15:51 u »
Vandaag stond er een recept op beertools.com
Misschien kan je hier iets mee
http://www.beertools.com/html/recipe.php?view=11060

Offline Folklore Bier

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 26
  • Land: nl
  • Beter laat dan nooit
Re: Corona
« Reactie #18 Gepost op: 13-06-2011 02:59 u »
Nog brouwers bezig met dit project? Klinkt allemaal zeer interessant ;D

Offline Gerb

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.785
  • Land: nl
  • Elk bier een experiment
    • http://huisbrouwerij-het-ferment.blogspot.nl/
Re: Corona
« Reactie #19 Gepost op: 13-06-2011 08:33 u »
White labs heeft de WLP940 Mexican Lager. Die lijkt me ook wel goed geschikt. De giststam van Budweiser is 2007 Pilsen Lager Yeast. Die zou je ook eventueel nog kunnen gebruiken.

Offline nickessers

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 57
  • Land: nl
  • Enjoy your hobby to the max
Re: Corona
« Reactie #20 Gepost op: 14-06-2011 08:54 u »
Het is momenteel even stil gevallen i.v.m. verhuizing e.d.
Maar zodra dat ik de tijd weer heb ga ik direct proberen, bedankt iedereen voor de nuttige tips :)
 :proost:

ThomasM

  • Gast
Re: Corona
« Reactie #21 Gepost op: 05-08-2013 17:28 u »
Heb je nog vorderingen gemaakt Nick?

Offline Korteweg

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 51
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Corona
« Reactie #22 Gepost op: 30-07-2017 15:16 u »
Na het verzamelen van wat extra informatie heb ik dit weekend het recept gebruikt in mijn Grainfather. Adviezen over de hop heb ik opgevolgd en vergist met WLP940 Mexican Lager van White Labs (1L starter tbv 25L wort). Verstijfselen van de maïs en rijst heb ik gedaan op de manier zoals beschreven in deze link (http://www.wiki-hobbybrouwen.nl/dokuwiki/doku.php?id=verstijfselen), eerst door de walsenmolen gedaan, 15 min op ca 72 graden verwarmd en 15 minuten gekookt. De 5/10% pilsmout ben ik er echter vergeten door te doen.

Wat mij opviel is dat het een redelijk compact geheel geworden was, met een grote soeplepel als een soort puree samen met de mout toegevoegd en opgelost in het maischwater Spoelen van het graan/maïs/rijst bed heeft heel veel tijd gekost, zoveel dat ik twijfel of ik dit nog een keer zou willen brouwen, wellicht zijn er tips :weetniet:

Na het koken had ik nog zo'n 24 Liter over waarvan er 23L  ( SG 1054 ) het het vergistingvat in gegaan is, giststarter toegevoegd en in de vergistingskast geplaatst. Vanmorgen gekeken en de vergisting is mooi opgang gekomen.

Of ik qua smaak in de buurt kom zal ik laten weten  :degroeten:



Basis
Omschrijving                   Waarde
Naam recept                   Corona
Brouwdatum                   24-5-2009
Biertype                           Pils-corona
Aantal liters                   25
Gewenst begin SG           1051 (5,4 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement          ?  %


Algemeen
Omschrijving                   Waarde
Totaal brouwwater           34,8  liter
Maischdikte                   3.50 l/kg
Maischwater                   19,7 liter
Spoelwater                   15,1 liter
Kooktijd                           65 Min.
Berekende kleur                  niet berekend
Berekende bitterheid          omgerekend uit recept maar weet niet zeker of dit goed gegaan is 😇

Mout
Moutnaam                           % Stort   Massa   Kleur
Pilsmout 3 EBC                   73.5 %   4165 gr   3 EBC
Maïsvlokken                   17.65 %   1000 gr   1 EBC
Rijstvlokken                   8,85%   500   gr   1 EBC


Hop
Hopnaam                                          % Alfazuur   Massa   Kooktijd   Bitterheidsaandeel
Hallertauer Mittelfrüh   2.2 %          26 gr                           7 Min.   ? EBU
Hallertauer Mittelfrüh   2.2 %          26 gr                           20 Min.   ?  EBU


Gist
Omschrijving                  Waarde
Gistsoort                          WLP940 Mexican Lager
Gist toegevoegd als          Giststarter
Volume starter                  1000 ml
Beluchtingstijd                  0 uur
Temperatuur giststarter.     22°C (huiskamer temp)
Temperatuur vergisting      11°
Duur vergisting                 14 dagen

maischschema
Stap nr.                         Temperatuur   Rusttijd        Maischdikte
1                                 61°C                  10 minuten       3.50 l/kg
2                                 64°C                  15 minuten       3.50 l/kg
3                                 73°C                  20 minuten       3.50 l/kg
4                                 78°C                   3  minuten     3.50 l/kg

Offline Jeroen D

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 163
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron ;-)
    • Jeroen Duijvestijn
Re: Corona
« Reactie #23 Gepost op: 30-07-2017 23:12 u »
De verhouding maisch-/spoelwater heb ik meestal op 3:2. Dus 21 liter maisch tegen 14 liter spoelwater. Dan is de verhouding “mout” / water ook anders (lees: wateriger=dunner).

Ben benieuwd hoe hij smaakt. Ik wil zelf ook zoiets maken. Dus houd ons maar op de hoogte van de ontwikkelen.

Offline Jules

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 269
  • Land: nl
  • No Worries
Re: Corona
« Reactie #24 Gepost op: 31-07-2017 09:44 u »
Klinkt interessant.
Ben zelf geen liefhebber maar men vraagt er wel eens naar.
Succes en ik hoop dat t goed lukt!

Mvg J

Offline lier

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 450
  • Land: nl
  • Brouwerij brouwkip
Re: Corona
« Reactie #25 Gepost op: 31-07-2017 22:09 u »
Ik begrijp dat verstijfselen niet echt meer nodig is tegenwoordig ( de meningen verschillen daarover).
De verstijfseltemperaturen van rijst en mais zitten binnen je mailschema, dus zou volgens de verhalen niet appart gedaan hoeven worden.

Ik heb onlangs een tripel gebrouwen en de vlokken verstijfseld wat een werk inderdaad.
Als het biertje lekker wordt (staat nog te vergisten) brouw ik dezelfde nog eens zonder te verstijfselen en dan zet ik ze naast elkaar.

Laat je weten hoe je bier geworden is, lijkt me ook wel een biertje om te brouwen

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 31.240
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Corona
« Reactie #26 Gepost op: 31-07-2017 22:28 u »
Ik begrijp dat verstijfselen niet echt meer nodig is tegenwoordig ( de meningen verschillen daarover).
De verstijfseltemperaturen van rijst en mais zitten binnen je mailschema, dus zou volgens de verhalen niet appart gedaan hoeven worden.

Maïs en rijst moeten wel verstijfseld worden.

Deze granen zitten wel buiten het maischbereik. Dat geldt zeker voor rijst.

Offline Wim67

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 54
  • Land: nl
  • T komt goed.
Re: Corona
« Reactie #27 Gepost op: 14-09-2017 16:34 u »
Ben benieuwd hoe hij geworden is. Ben zelf wel fan van corona.
Is er trouwens een vergelijkbare gist in korrelgist? Ben nog niet toe aan het maken van giststarters.

Gr wim

Offline EdwinBrouwt

  • ABV De Bierkaai
  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 325
  • Land: nl
  • To beer or not to beer...
    • FRED Brewery
Re: Corona
« Reactie #28 Gepost op: 14-09-2017 18:38 u »
Volgens mij is de aanbevolen beslagdikte voor de Grainfather 2,7l/kg ?

Offline lier

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 450
  • Land: nl
  • Brouwerij brouwkip
Re: Corona
« Reactie #29 Gepost op: 14-09-2017 23:42 u »
Volgens mij is de aanbevolen beslagdikte voor de Grainfather 2,7l/kg ?

Met de nieuwe Grainfather connect app wordt de volgens Grainfather beste beslagdikte voor je uitgerekend, deze houdt ook rekening met de ruimte onder je filterkorf. Simpeler kan bijna niet.
Je bent uiteraard vrij om je hier wel of niet aan te houden.

Offline EdwinBrouwt

  • ABV De Bierkaai
  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 325
  • Land: nl
  • To beer or not to beer...
    • FRED Brewery
Re: Corona
« Reactie #30 Gepost op: 15-09-2017 18:24 u »
He, waar vind je dat lier?
Ik ben gewend om recepten in BrouwHulp te maken, te exporteren en dan maakt Brew.grainfather.com de juiste waterverhouding. Maar volgens mij moet je zelf de som maken voor je maischwater?
(Moutstort x beslagdikte) + 3,5.

Offline lier

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 450
  • Land: nl
  • Brouwerij brouwkip
Re: Corona
« Reactie #31 Gepost op: 15-09-2017 21:10 u »
Grainfather connect app vind je in de app store of playstore afhankelijk of je een iPhone of een android apparaat gebruikt.
Als je je ophttp://brew.grainfather.com registreert kan je daar je eigen recepten invoeren of andermans recepten importeren, wat je wil.
Alle recepten die 'My recipes' staan vind je onder 'recipes'  'cloud' terug op je telefoon.
Super handig en super simpel.

Offline Monkey

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 160
  • Land: nl
Re: Corona
« Reactie #32 Gepost op: 15-09-2017 21:51 u »
Maïs en rijst moeten wel verstijfseld worden.

Deze granen zitten wel buiten het maischbereik. Dat geldt zeker voor rijst.

Maar zie de wiki: http://www.hobbybrouwen.nl/artikel/maischen.html
' Rijst en maïs hebben hogere verstijfselingstemperaturen (boven de 72º C). Om deze graansoorten te kunnen gebruiken is het noodzakelijk dat deze reeds gestijfseld zijn zoals rijstvlokken of ontoliede maïsvlokken. We kunnen rijst of maïsgries ook zelf verstijfselen door deze te koken. Als je daarbij niet oppast krijg je een enorme dikke onhandelbare brij en ben je niet meer zo'n liefhebber van rijstepap. De truc is het rijstbeslag te laten vervloeien door enzymen toe te voegen in de vorm van mout.'

Ik begrijp dat verstijfselen niet echt meer nodig is tegenwoordig ( de meningen verschillen daarover).

Er is denk ik een spraakverwarring. Rijst en mais moeten worden verstijfseld, maar rijstvlokken en maisvlokken zijn dat al, want ze zijn eerst gestoomd en daarna geplet. Het recept noemt vlokken, dus kunnen gewoon tijdens het maischen worden toegevoegd.

Offline EdwinBrouwt

  • ABV De Bierkaai
  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 325
  • Land: nl
  • To beer or not to beer...
    • FRED Brewery
Re: Corona
« Reactie #33 Gepost op: 16-09-2017 08:22 u »
Citaat
Grainfather connect app vind je in de app store of playstore afhankelijk of je een iPhone of een android apparaat gebruikt.
Als je je ophttp://brew.grainfather.com registreert kan je daar je eigen recepten invoeren of andermans recepten importeren, wat je wil.
Alle recepten die 'My recipes' staan vind je onder 'recipes'  'cloud' terug op je telefoon.
Super handig en super simpel

Ja, zo doe ik het ook en dat werkt inderdaad prima.  Maar ik maak zelf mijn recepten en dan moet je toch bepalen wat je beslagdikte is?

Offline lier

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 450
  • Land: nl
  • Brouwerij brouwkip
Re: Corona
« Reactie #34 Gepost op: 16-09-2017 08:31 u »
Ja, zo doe ik het ook en dat werkt inderdaad prima.  Maar ik maak zelf mijn recepten en dan moet je toch bepalen waar je beslagdikte is?

Nee hoor gaat helemaal automatisch, wellicht even updaten naar de laatste versie van de app?

Offline brouwjoh.

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 82
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Corona
« Reactie #35 Gepost op: 27-03-2018 22:40 u »
Lange tijd  niks meer gelezen over corona kloon.
Heb voornemens om zaterdag a.s. te brouwen.

Heb een recept waarvan ik de gerst en maisvlokken stort wil verlagen zodat ik op 4%  ipv 5% alc kom.
Verder blijft alles hetzelfde zoals maischschema en hopgiften.

Gaat dit een heel ander bier worden?

Graag een reactie hierop.

gr.joh.

Offline Haagse Wouter

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.213
  • Land: nl
  • Ooievaars zijn best wel mooi
Re: Corona
« Reactie #36 Gepost op: 28-03-2018 11:54 u »
Waarom zou je Corona willen klonen :P.
Het is niet voor niets dat ze willen dat je er een citroentje in doet.

Offline Staple

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 54
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Corona
« Reactie #37 Gepost op: 28-03-2018 12:43 u »
Maïs en rijst moeten wel verstijfseld worden.

Deze granen zitten wel buiten het maischbereik. Dat geldt zeker voor rijst.

Om maar even inhoudelijk te reageren in dit topic: Snelkookrijst is al verstijfseld en zo ook de maïsvlokken.
Als je deze twee ingrediënten gebruikt kan je ze zo aan de maisch toevoegen.

Offline Underdike

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 828
  • Land: nl
  • www.keut.beer
    • www.keut.beer
Re: Corona
« Reactie #38 Gepost op: 28-03-2018 17:04 u »
Ik heb weleens gehoord dat de US-05 korrel-gist de chico-stam zou zijn... en dat je daar dus makkelijk dit soort Mexicaanse biertjes mee kunt vergisten...

Offline Brouwers

  • Peels Bierbrouwersgilde
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.834
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Corona
« Reactie #39 Gepost op: 28-03-2018 17:09 u »
Ik heb weleens gehoord dat de US-05 korrel-gist de chico-stam zou zijn... en dat je daar dus makkelijk dit soort Mexicaanse biertjes mee kunt vergisten...
Chico is de plaats waar de Sierra Nevada brouwerij staat. Dus het is de stam van Sierra Nevada brouwerij. Nu zul je vast wel een smaakvol "mexicaans" bier kunnen maken met de gist, maar de bekende mexicaanse bieren zoals Corona en Modelo zijn gewoon ondergisters. Dus je krijgt een heel ander bier als je de us05 gebruikt.

Offline Underdike

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 828
  • Land: nl
  • www.keut.beer
    • www.keut.beer
Re: Corona
« Reactie #40 Gepost op: 28-03-2018 17:30 u »
Chico is de plaats waar de Sierra Nevada brouwerij staat. Dus het is de stam van Sierra Nevada brouwerij. Nu zul je vast wel een smaakvol "mexicaans" bier kunnen maken met de gist, maar de bekende mexicaanse bieren zoals Corona en Modelo zijn gewoon ondergisters. Dus je krijgt een heel ander bier als je de us05 gebruikt.
Weer wat geleerd 😉
Ben fan van US-05 trouwens... levert bij ons lekker bier op.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 31.240
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Corona
« Reactie #41 Gepost op: 28-03-2018 22:08 u »
Chico is de plaats waar de Sierra Nevada brouwerij staat. Dus het is de stam van Sierra Nevada brouwerij. Nu zul je vast wel een smaakvol "mexicaans" bier kunnen maken met de gist, maar de bekende mexicaanse bieren zoals Corona en Modelo zijn gewoon ondergisters. Dus je krijgt een heel ander bier als je de us05 gebruikt.

Klopt helemaal. Chico is een wat slaperig stadje gelegen in een gebied met tuinbouw en fruitteelt.

Ze hebben een eigen hopveld


Het is een grote brouwerij. Ze hebben drie verschillende grote brouwinstallaties.







Het is er goed toeven. In ieder geval hebben mijn vrouw en ik erg genoten van ons bezoek aan de brouwerij in 2015.


Offline EdwinBrouwt

  • ABV De Bierkaai
  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 325
  • Land: nl
  • To beer or not to beer...
    • FRED Brewery
Re: Corona
« Reactie #42 Gepost op: 29-03-2018 19:31 u »
Leuke foto's Jacques! Krijg er zin in vakantie van!

Tags: