Hallo brouwers,

Bedankt voor alle goede tips.

Het traditionele maischschema zal ik eens aanpassen. ben erg benieuwd naar het resultaat. Ik vertrouw op jullie advies, toch vraag ik me nog af of je misschien geen suiker ermee weggooid. Tevensik zal ook mijn water/mout verhouding aanpassen, die was te viskeus, de enzympjes moeten goed kunnen zwemmen zeg maar!
Ik zuur (nog) niet aan Johannes, maar ik probeer eerst dit te optimaliseren, ik zal eens wat pH papier bestellen om een indicatie te hebben waar ik ongeveer op zit. Ik denk dat ik wel aardig in de buurt zit van 5,4 gebruiken jij papier of een pH meter?
Ik stel voor dat ik het volgende schema probeer
52 graden 10 minuten
60 graden 40 minuten
70 graden 30 minuten
78 graden 1 minuut
De verhouding mout / water stel ik in op 1kg in 3,5 liter water.
Ik ben erg benieuwd naar het resultaat! ik heb dr vertrouwen in.
brouwgroeten, ik zal het resultaat laten horen
Rob de brouwer