Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: van 1020 naar 1004  (gelezen 1800 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Fons

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 218
  • Land: nl
  • Maal met de hand, dan houd je slowfood in stand.
    • Biergilde Groningen
van 1020 naar 1004
« Gepost op: 17-03-2011 23:59 u »
Indian pale ale
vergisting bleef hangen op 1020. Dat ga ik nog maar even niet bottelen....( naam van het bier zegt het al )
Wat mij nu verbaasd, is dat het bier zo ver is doorgegist na drie maanden op vat te hebben gestaan.
Ben blij het toen niet te hebben gebotteld. Het staat nu op vat en is zeker niet te droog zoals eindvergistingsgraad doet vermoeden.
Mag wel wat bitterder.

Basis
OmschrijvingWaarde
Naam receptWatnu
Kenmerk170
Brouwdatum6-5-2010
BiertypeIndia Pale Ale
Aantal liters20
Gewenst begin SG1060 (6,5 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement75,0%


Algemeen
OmschrijvingWaarde
Totaal brouwwater29,4 liter
Maischdikte3,0 l/kg
Maischwater16,1 liter
Spoelwater13,4 liter
Kooktijd60 minuten
Berekende kleur9 EBC (BrouwVisie)
Berekende bitterheid45 EBU (Ray Daniels)

Mout
Moutnaam% StortMassaKleur
Pilsener56,1 %3000 gr3 EBC
Pale alemout Maris Otter43,9 %2350 gr4 EBC


Hop
Hopnaam% AlfazuurMassaKooktijdBitterheidsaandeel
Amarillo9,5 %20 grFWH21 EBU
Cascade7,6 %20 gr60 minuten18 EBU
Cascade7,6 %20 grKoud hop0 EBU
Amarillo9,5 %20 grKoud hop0 EBU


Gist
OmschrijvingWaarde
GistsoortSafbrew T-58
Gist toegevoegd alsGiststarter
Volume starter0 ml
Beluchtingstijd0 uur
Temperatuur giststarter0C


maischschema
Stap nr.TemperatuurRusttijdMaischdikte
167C80 minuten3,0 l/kg
276C10 minuten3,0 l/kg



Tags: