Ale met cara rye (rogge) mout

Gestart door Arjan, 18-02-2011 10:10 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Arjan

Hoi,

Van der Kooy heeft de laatste tijd veel mooie mouten. Toen ik er een aantal weken geleden was liet hij me Cara rye (240 EBC) proeven en, tja, dan neem je meteen wat mee (met de Terrapin Rye Pale Ale in het achterhoofd). Maar ja, nu moet je er nog wat mee brouwen.

Ik dacht zelf aan een stort van 7% Cara rye en 93% M.O. Pale ale mout. Dat alles tot een SG van 1053. Ik wil er een Engelse slag aan geven (geen APA), dus de hop zal wel iets worden als E.K. Goldings of Bramling Cross. Niet te zwaar gehopt (rond de 30 IBU).

Ik weet niet tot hoever ik de stort aan Cara rye kan opvoeren, zonder dat de brandigheid de overhand neemt.

Ik zou zeggen: schiet maar :)

Caspar

Ik zou zeggen, probeer het gewoon ;) . Wat ik wel heb gemerkt met roggemout is dat de smaak vrij dominant is als het bier jong is (kruidig, bijna fenolisch), deze smaak wordt wat zachter na een maandje of 2.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.