Thnx "seekingbeer",
ik denk dat ik de blikken nog maar niet dat enkeltje "klikonia" geef maar eerst een ander biertje brouw en later deze "keuren" voor geschiktheid om te brouwen.
Heb je de blikken al opengemaakt.
Eingelijk 1 vraag, hoe bol staan die blikken?
Ik werk zelf bij een bedrijf waar we groenten inblikken.
En het grootse gevaar is, dat er in een bol blik de bacterie: Clostridium botulium in zt.
Clostridium botulium is de bacterie die botulisme ,,veroorzaakt''.
Maar kan ook miskramen veroorzaken, om nog maar eens een fijne eigenschap van deze bacterie op te te noemen.
Ik wil je niet bang maken, want wij krijgen zeer weinig klachten over bolle (bombage) blikken.
Alleen uit tropische landen komen soms klachten, omdat deze bacterie het beste groeit bij een temperatuur van 45 a 50 graden.
Maar toch veel succes, met het ,,brouwen'' er van.