Ik ga een nieuwe reïncarnatie brouwen van mijn 'Ossewit' witbier (woonde lang geleden in Oss, vandaar).
Voor 20L.:
========================= ========= ======= ===== ===============
Fermentables
-----------------------------------------------------------------
ingrediënt Amount % MCU When
========================= ========= ======= ===== ===============
Brewferm Pils mout 3 EBC 2.400 kg 52.0 % 1.7 In Mash/Steeped
Brewferm Tarwevlokken 2.000 kg 43.4 % 0.0 In Mash/Steeped
Brewferm Flaked Oats 0.213 kg 4.6 % 0.2 In Mash/Steeped
========================= ========= ======= ===== ===============
=========================== ======= ======= ===== ================= ===============
Hops
-----------------------------------------------------------------------------------
Variety Alpha Amount IBU Form When
=========================== ======= ======= ===== ================= ===============
Slovenian Styrian Goldings 4.5 % 43 g 17.5 Loose Whole Hops 30 Min From End
=========================== ======= ======= ===== ================= ===============
=================== ======= =======
Other Ingredients
-----------------------------------
ingrediënt Amount When
=================== ======= =======
Coriander Seed 10 g In Boil
Orange Peel, Sweet 10 g In Boil
=================== ======= =======
=========================== =========== ========
Mash schedule
------------------------------------------------
Step Type Temperature Duration
=========================== =========== ========
Rest at 40°C 30
Raise by direct heating to 50°C 10
Rest at 50°C 30
Raise by direct heating to 65°C 15
Rest at 65°C 60
Raise to and Mash out at 78°C 10
=========================== =========== ========
De maischtijden heb ik gebaseerd op een artikel op deze site over maischen met veel ongemout. (De Brewferm tarwevlokken zijn niet voorgestijfseld) Is dit inderdaad goed zo, of overdrijf ik daarmee?
Ik wilde als gist eigenlijk Wyeast 3944 Belgian Witbier gebruiken, maar die was op. Dus maar een zakje Brewferm 'blanche' korrelgist meegenomen. Echter, ik heb nog gist slurry van Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen. Da's welliswaar niet specifiek voor witbier bedoeld, maar wat denken jullie, zou dat een beter resultaat opleveren dan de Brewferm korrelgist?