Hobbybrouwen > Tips

Aanwijzingen gebruik board Tips

(1/1)

Jacques:
Een nieuw jaar, een nieuw idee!

Vandaag is het board Tips aan het forum toegevoegd. De gedachte hierachter is dat ik regelmatig kleine veranderingen in mijn manier van werken doorvoer. Daarbij denk ik vaak waarom heb ik dit niet eerder gedaan omdat het zo veel handiger is dan wel tijdwinst oplevert.
Ongetwijfeld hebben anderen dat ook. Om dit soort zaken te delen is dit board gemaakt.
Maar je kunt hier ook tips kwijt over aanbiedingen van grondstoffen en apparatuur of een onlangs aangekocht gadget.

Het is niet de bedoeling te discussiŽren over de beste methode of om tips te vragen. Daarvoor hebben we de andere boards zoals Grondstoffen, Apparatuur en Brouwproces. Als een geplaatste tip jouw op een ander (beter) idee brengt dan kun je dat idee plaatsen als een nieuwe tip. Val in dat geval dus niet de eerder geplaatste tip af.

Het te koop aanbieden van spullen is in dit board niet toegestaan. Het board Prikbord is de daarvoor aangewezen plek.

JWVG:
Hopmans legt meteen de vinger op de zere plek (laat dat maar aan hem over  :)). Jacques, jij zegt hierboven:


--- Citaat van: Jacques op 02-01-2011  10:26 u ---Het is niet de bedoeling te discussiŽren over de beste methode of om tips te vragen.
--- Einde van citaat ---

Hoe verhoud zich dat tot:


--- Citaat van: Jacques op 04-01-2011  08:46 u ---Ok, alleen om te desinfecteren en meer niet. Verontreinigingen weghalen doet dat spul niet.
Andere middelen, zoals Chemipro producten en Star San, zijn overigens veel effectiever.
--- Einde van citaat ---

Die Tips sectie is een leuk idee, maar ik blijf erbij dat het niet spoort met het wezen van een forum. Het is leuk zolang je zelf tips geeft, maar zodra iemand iets beweert waar je het zelf niet mee eens bent (zoals Hoppie), gaat het wringen, toch?

Feit is gewoon dat we het over maar heel weinig dingen eens zijn, en dat onderwerpen aan waarde winnen door er te over discussiŽren, zelfs al schieten we vaak door. Tip: Voor zo'n tips plek kun je prima een website aanleggen, daar hoef je je niet in bochten te draaien om geen commentaar te krijgen.

Als het erop neer gaat komen dat elke tip door een ballotage van de beheerders heen moet, zou ik dat jammer vinden.

 :degroeten: JW.

Adrie:
Ik ben het met JW eens. Waardevolle tips komen vanzelf op vragen van brouwers. Tips die uit de lucht komen vallen in het Tips onderdeel worden vanzelf voer voor discussie. Daar zijn we veel te eigenwijs voor. Bovendien is het niet ondenkbaar dat iedereen voor hetzelfde brouwonderdeel een andere tip gaat geven. Wat is er dan nog waardevol aan die tips?

Tip 1: maisch eens alleen op 67 graden
Tip 2: maisch eens met twee stappen: een op 63 graden en een op 72 graden
Tip 3: doe de eiwitrust, dat is goed voor de gezondheid van de gist
Tip 4: sla de eiwitrust over en maisch in boven de 60 graden. Dat is goed tegen oxidatiesmaken
...

Cees:

--- Citaat van: Jacques op 02-01-2011  10:26 u ---Een nieuw jaar, een nieuw idee!

Vandaag is het board Tips aan het forum toegevoegd. De gedachte hierachter is dat ik regelmatig kleine veranderingen in mijn manier van werken doorvoer. Daarbij denk ik vaak waarom heb ik dit niet eerder gedaan omdat het zo veel handiger is dan wel tijdwinst oplevert.
Ongetwijfeld hebben anderen dat ook. Om dit soort zaken te delen is dit board gemaakt.
--- Einde van citaat ---

Zoals anderen al hebben aangegeven, lijkt me dat alleen maar voer voor discussie. En dan slaat de goedbedoelde de tip de plank mis. Maarrrr ...


--- Citaat ---Maar je kunt hier ook tips kwijt over aanbiedingen van grondstoffen en apparatuur of een onlangs aangekocht gadget.

--- Einde van citaat ---

Dit lijkt me nu weer een uitstekende functie voor de tips! En daarmee een waardevolle toevoeging voor het forum :-)
Ook waar een mooi bier in de aanbieding is, lijkt me uitermate handige tips. Zoals die Engelse bieren pas geleden bij de LIDL. Of dat de Jopen Ongelovige Thomas en Meesterstuk 2011 bij de lokale Mitra te halen is. :-)

Jacques:
Dit is een nieuw board. We moeten hierin onze weg vinden. De bedoeling is elkaar op ideeŽn te brengen zonder dat je reageert op een vraag of een opmerking van een ander. Dat kan een handigheidje zijn bij je werkwijze, een leuke aanschaf of een interessante aanbieding.

Uiteraard is het niet de bedoeling om oude uitgemolken onderwerpen opnieuw ter discussie te brengen. Het is een beetje de bedoeling verfrissend bezig te zijn. En dus niet ellenlange discussies aan te gaan. Dit forum dat al vele jaren bestaat kan best wat vernieuwing gebruiken. En ook een board waarbij we de dingen een beetje anders doen dan de manier waarop we het gewend zijn.

Laten we het gewoon eens proberen!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie