Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: YEAST - The Practical Guide to Beer Fermentation  (gelezen 81665 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline seed7

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.704
  • Land: nl
    • Moaneschien
Re: YEAST - The Practical Guide to Beer Fermentation
« Reactie #100 Gepost op: 02-09-2012 21:06 u »
Wat is, nu twee jaar later, de consensus over dit boek. Goed? Lezenswaardig? Laat maar liggen?

Het staat op mijn verlanglijstje, maar ik lees her en der op het forum toch het nodige commentaar.

Wat zou een alternatief zijn?

s7.

Voor meer boeken klik op onderstaande link.

Boeken algemeen

 

Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.993
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Re: YEAST - The Practical Guide to Beer Fermentation
« Reactie #101 Gepost op: 02-09-2012 21:09 u »
Absoluut kopen. Dit is verreweg het meest nuttige en toegankelijke boek over gist voor de hobbybrouwer.

Offline William

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 9.937
  • Land: nl
  • kloek, kloek, kloek en gezondheid!
    • Kloekus
Re: YEAST - The Practical Guide to Beer Fermentation
« Reactie #102 Gepost op: 02-09-2012 21:20 u »
Absoluut kopen. Dit is verreweg het meest nuttige en toegankelijke boek over gist voor de hobbybrouwer.

Eensch!

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 34.277
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: YEAST - The Practical Guide to Beer Fermentation
« Reactie #103 Gepost op: 02-09-2012 21:41 u »
Een alternatief is Brewing Yeast and Fermentation van Chris Boulton en David Quain.

Dit boek is wel een stuk duurder en minder toegankelijk.

Offline seed7

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.704
  • Land: nl
    • Moaneschien
Re: YEAST - The Practical Guide to Beer Fermentation
« Reactie #104 Gepost op: 02-09-2012 21:41 u »
OK, dank, ga ik doen,
En het alternatief is bijna mijn 'boekenjaarbudget', moet maar wachten.

s7.

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: YEAST - The Practical Guide to Beer Fermentation
« Reactie #105 Gepost op: 02-09-2012 22:00 u »
Absoluut kopen. Dit is verreweg het meest nuttige en toegankelijke boek over gist voor de hobbybrouwer.

Ook eens, met de nadruk op het onderstreepte.
Niet zelden wordt informatie uit "yeast" gebracht als de enige waarheid/methode, dat is natuurlijk ook weer niet terecht. :)

Indien je je verdiept in gist via de meer vakspecialistische boeken/tijdschriften (oa. zoals aangegeven door Jacques), krijg je een breder perspectief.

Maar als een begin-/basisboek, een opstapje naar de wondere wereld van gist, is het zeker zeer geschikt en aan te raden.
Dat dan weer veel meer dan de vakliteratuur.

Offline seed7

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.704
  • Land: nl
    • Moaneschien
Re: YEAST - The Practical Guide to Beer Fermentation
« Reactie #106 Gepost op: 02-09-2012 22:55 u »
[...]"yeast" gebracht als de enige waarheid/methode,[...]

Maar als een begin-/basisboek, een opstapje naar de wondere wereld van gist, is het zeker zeer geschikt en aan te raden.

Absolute waarheden, daar ben ik wel achter...

Ik was aan wat technische artikelen begonnen, maar dan merk ik dat ik wel wat handvatten en onderliggende kennis mis.

Na gisteren "wildbrews" te hebben gelezen en vanmiddag de helft van "farmhouse ales" krijg ik het gevoel dat men al die bierclassificaties net zo goed op basis van giststammen en andere beestjes had kunnen doen.

s7.

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: YEAST - The Practical Guide to Beer Fermentation
« Reactie #107 Gepost op: 02-09-2012 23:00 u »
Hahaha, ja nomenclatuur en biertaxonomie is natuurlijk slechts om de communicatie te bevorderen he? :)
Zoek eens op "periodiek systeem der bieren, ook een leuk draadje!

Offline Caspar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.047
  • Land: nl
  • Back in business!
Re: YEAST - The Practical Guide to Beer Fermentation
« Reactie #108 Gepost op: 31-10-2012 18:19 u »
Tijdens mijn vakantie heb ik dit boek ook gelezen. Erg nuttig boek! Persoonlijk ben ik niet zo geinteresseerd in het bouwen van een eigen gistbank, maar het kan geen kwaad om wat meer te weten over het bewaren van gist in een bepaald medium enz. Uiteindelijk heb ik niet veel meer geleerd dan dat ik al wist, maar het is een uitstekend naslagwerk dat zicht richt op een enkel thema van het brouwproces, een dergelijk boek zou ik ook wel willen hebben over hoppen en maischen (/ mout).

Offline seed7

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.704
  • Land: nl
    • Moaneschien
Re: YEAST - The Practical Guide to Beer Fermentation
« Reactie #109 Gepost op: 31-10-2012 19:33 u »
[...] een dergelijk boek zou ik ook wel willen hebben over hoppen en maischen (/ mout).

Die komen er aan, Stan Hieronymus is met het hop boek bezig.

Iemand bekend met het "Water boek" uit deze reeks?

s7.

Offline Caspar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.047
  • Land: nl
  • Back in business!
Re: YEAST - The Practical Guide to Beer Fermentation
« Reactie #110 Gepost op: 31-10-2012 20:12 u »
Het boek van Palmer? Ik heb bijna alle boeken van de BA en ik ben nooit teleur gesteld.

Offline seed7

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.704
  • Land: nl
    • Moaneschien
Re: YEAST - The Practical Guide to Beer Fermentation
« Reactie #111 Gepost op: 31-10-2012 20:45 u »
Het boek van Palmer?

Geen idee, kan het hele boek niet op hun site terug vinden,

maar zag wel:

For the Love of Hops: The Practical Guide to Aroma, Bitterness and the Culture of Hops

s7.

Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.993
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Re: YEAST - The Practical Guide to Beer Fermentation
« Reactie #112 Gepost op: 01-11-2012 08:50 u »
Geen idee, kan het hele boek niet op hun site terug vinden,

maar zag wel:

For the Love of Hops: The Practical Guide to Aroma, Bitterness and the Culture of Hops

s7.

Volgens mij is het boek van Palmer over water nog niet uit. Het hopboek van Hieronymus is inderdaad ook onderweg en er komt ook nog een boek over mout. Wie dat laatste boek schrijft weet ik niet.

Offline Albertus

  • De Roode Toren
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 3.606
  • Land: nl
  • Bibo Ergo Sum
    • Brouwerij Onder de Boompjes
Re: YEAST - The Practical Guide to Beer Fermentation
« Reactie #113 Gepost op: 01-11-2012 08:51 u »
Iemand bekend met het "Water boek" uit deze reeks?

Komt er aan, volgend jaar.

Bert

Offline Albertus

  • De Roode Toren
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 3.606
  • Land: nl
  • Bibo Ergo Sum
    • Brouwerij Onder de Boompjes
Re: YEAST - The Practical Guide to Beer Fermentation
« Reactie #114 Gepost op: 01-11-2012 08:57 u »
"For the Love of Hops: The Practical Guide to Aroma, Bitterness and the Culture of Hops by Stan Hieronymus" komt 16 november uit.

Bert

Offline Caspar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.047
  • Land: nl
  • Back in business!
Re: YEAST - The Practical Guide to Beer Fermentation
« Reactie #115 Gepost op: 01-11-2012 09:00 u »
Cool, dat wordt een mooie aanvulling aan de bibliotheek.

Offline HopSwiers

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 357
  • Land: be
  • A beer a day keeps the doctor away!
Re: YEAST - The Practical Guide to Beer Fermentation
« Reactie #116 Gepost op: 04-01-2013 21:52 u »
"in fact, engineers seem to enjoy homebrewing more than most and have a passing for taking this hobby to it's limit"

Ik weet niet of het altijd waar is, maar in mijn geval klopt het zeker wel!  :brouwen:

Offline EvilWoutertje

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 231
  • Land: nl
  • Blub blub blub
Re: YEAST - The Practical Guide to Beer Fermentation
« Reactie #117 Gepost op: 20-01-2013 12:12 u »
Gisteren dit boek binnen gekregen via bol.com (via linkje)
Erg informatief, aanrader!

Offline Christian1990

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 142
  • Land: nl
  • Wie bier zaait, zal whisky oogsten.
Re: YEAST - The Practical Guide to Beer Fermentation
« Reactie #118 Gepost op: 27-03-2013 21:31 u »
Ik ga het boek ook bestellen, als je dan toch bezig bent met de hobby, dan kun je het maar beter goed aanpakken  ;)

Offline 12345

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.229
  • Land: nl
  • Bier brouwen. Je bent nooit uitgeleerd.
Re: YEAST - The Practical Guide to Beer Fermentation
« Reactie #119 Gepost op: 18-05-2013 16:59 u »
Ben nu bijna op de helft. Uitstekend boek waar ik veel van leer. Vaak wat te uitgebreid en te diepgaand (organische chemie) voor mij maar dat is beter dan niet uitgebreid genoeg en oppervlakkig. Aanrader.

Offline Mthijs

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 212
  • Land: nl
  • ...daar kun je op brouwen
Re: YEAST - The Practical Guide to Beer Fermentation
« Reactie #120 Gepost op: 18-07-2017 21:19 u »


Klik hier om dit boek te bestellen.





Sorry, wil graag het forum steunen maar dan moeten de links wel werken. Ik wilde dit boek, link werkte niet. Bij direct zoeken op de site van bol.com wel. Volgende keer beter!

Offline Wisdom

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 139
  • Land: nl
Re: YEAST - The Practical Guide to Beer Fermentation
« Reactie #121 Gepost op: 18-07-2017 22:09 u »
Kan het boek aanbevelen. Interssant, boeiend en geeft een goed inzicht in de wereld van gist.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 34.277
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: YEAST - The Practical Guide to Beer Fermentation
« Reactie #122 Gepost op: 18-07-2017 22:15 u »
Sorry, wil graag het forum steunen maar dan moeten de links wel werken. Ik wilde dit boek, link werkte niet. Bij direct zoeken op de site van bol.com wel. Volgende keer beter!

Bedankt voor het wijzen hierop. De link is aangepast.

Offline Mthijs

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 212
  • Land: nl
  • ...daar kun je op brouwen
Re: YEAST - The Practical Guide to Beer Fermentation
« Reactie #123 Gepost op: 18-07-2017 22:43 u »
Super!

Offline JaMo

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 55
  • Land: nl
  • Brouw met je ziel en zaligheid!
Re: YEAST - The Practical Guide to Beer Fermentation
« Reactie #124 Gepost op: 20-07-2017 18:19 u »
Boek ook onlangs besteld. Ben benieuwd!