Bedankt voor de tip, ik ga zeker even contact opnemen.
Ik heb zojuist een monster uit één van de gistemmers genomen en de dichtheid gemeten, na het brouwen op zaterdag was deze 70, zojuist was hij iets meer dan 20.
Daarmee neem ik aan dat de gisting al flink op gang is, of misschien wel bijna afgelopen?
ik heb met een vinometer geprobeerd een indicatie te krijgen van het alcoholpercentage, en volgens mij zit hij nu ergens tussen de 5 en de 6 procent alcohol.
Ook heb ik ergens gelezen (volgens mij op dit forum) om in de tussenstadia ook eens gewoon te proeven van het bier, om zo te ervaren welke smaakveranderingen het bier ondergaat.
Nou ja... op dit moment smaakt het wel naar bier, maar ik vind het nu ook vrij bitter, terwijl ik het misschien wel wat zoeter had verwacht....
In hoeverre mag ik bij het doorgisten en rijpen een smaak verandering verwachten? en is er dan ook een kans dat het bier wat zoeter zou worden?
In het recept stond namelijk dat het een zoetig kruidig bier zou zijn.....