Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Noten  (gelezen 13111 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 39.316
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Noten
« Gepost op: 03-10-2004 21:33 u »
Bieren waarbij noten zijn gebruikt zoals palmnoot, hazelnoot, walnoot en amandelen.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

de patrijs

  • Gast
ONK 06 V3 Hazelnoot/chocolade bier - Herman Assendelft
« Reactie #1 Gepost op: 23-10-2006 20:36 u »
Lang gewacht maar hier is dan mijn recept
Het aantal liters wat ik gemaakt had was 25 liter.

Mout :
5000 gr pilsmout    3,5 EBC
1250 gr Crystal     300 EBC
1250 gr rietsuiker

Hop :
20 gr Magnum 13 %  kooktijd 90 min.
30 gr Fuggels  5,5%  de laatste 15 min meekoken

Gist :
Wyeast 1762 en een korrelgist

maischschema :
52 graden - 15 min
63 graden - 30 min
73 graden - 30 min
78 graden - 5 min

kooktijd 90 min.
   
Maischwater 17 liter
spoelwater 20 liter

Begin sg :1082, het eind sg :1018 met de Wyeast1762 en met de korrelgist 1012.

De bitterheid 27 EBU

20 liter vergist met Wyeast 1762.
5 liter vergist met Unibrew korrelgist,en deze laten rijpen op een houten vat.
Tijdens het rijpen 20 ml zelfgemaakte cacaoextract en 30 ml zelfgemaakte hazelnootextract gedosseerd.

Veel plezier gehad aan dit recept met als resultaat een derde prijs vrije klasse op het ONK 2006



Voor de gevoerde discussie over dit recept zie hier.

Tags: