Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.
Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com
0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.
I am not sure whether I understand what you have done exactly. I appears to me that you made a candisyrup. Usually when the syrup is high viscous or even solid, it keeps very well. You shouldn't have any ussues with shelf-life. *Edit* Now I understand! The syrup turned solid. For brewing purposes this is no problem. When the syrup is hot and viscous, pour it on baking paper (there is silicon on top) and let it cool. When it is cool and hard, break it (possibly with a hammer) and keep it in a jar until use.
But for the monks the candy sugar should be syrup...In the netherlands has some recipe about candy sugar ?
I don't have a recipe, but candy sugar is widely used in Belgium and Dutch beers.
I know! But brew like a monk is writtenthe monks prefer in syrup.there must be an explanation for it. I don't know.but I want to make syrup.strange me, so common in Belgium and Hollandand no one has a basic recipe. I will search in the French sites specialized in good recipes for sweets. Wamser
MM, the guy wants to make candisyrup. Wamser, if you prepare the syrup and add some water to the mixture. Then keep the syrup in a closed bottle, it should not get hard.
candisyrup is diferent of candy sugar? candisyrup => syrup candy sugar => hard (like the one I did)