Vietnamese bank lokt spaarders met bier

Gestart door Gerb, 08-10-2010 14:27 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Gerb

Van nu.nl:

Vietnamese bank lokt spaarders met bier
Uitgegeven: 7 oktober 2010 11:00
Laatst gewijzigd: 7 oktober 2010 10:59

AMSTERDAM - Een Vietnamese bank heeft een ludieke manier bedacht om zoveel mogelijk geld binnen te halen. Als spaarders geld storten, krijgen ze een groot blik Bitburger bier. Dat schrijft Reuters donderdag.
 
© Getty ImagesBij een maandelijkse storting van minimaal 7,5 miljoen dong (ongeveer 278 euro), krijgen klanten tot 25 november een gratis biertje. De Western Bank zit om contanten verlegen, omdat het Vietnamese Nieuwjaar voor de deur staat. Bedrijven betalen voor die tijd bonussen uit, terwijl ook consumenten veel geld uitgeven.

Vietnam heeft een lange traditie op het gebied van bier drinken. Aan het eind van de 19de eeuw werd het geïntroduceerd door Franse kolonisten. Hoewel lokaal gebrouwen bier de markt domineert, zijn buitenlandse bieren in opkomst.

Vietnamese autoriteiten zetten druk op banken om de rente op zowel leningen als spaargeld te verlagen. Hierdoor zien banken zich gedwongen alles uit de kast te halen om spaarders te werven. Lokkertjes lopen uiteen van reisjes naar Europa tot auto's en van lakens tot bloeddrukmeters.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.