Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: OBBK 10 C3 - IPA - Caspar  (gelezen 5083 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Caspar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.047
  • Land: nl
  • Back in business!
OBBK 10 C3 - IPA - Caspar
« Gepost op: 28-09-2010 21:25 u »
Dag heren,

Dit bier leverde me een gedeelde 3e prijs op met 88 punten, geen bokaal... maar wel een bewezen recept ;) .

IPA

A ProMash Recipe Report

BJCP Style and Style Guidelines
-------------------------------

00-C  Derek Walsh - klasse  C, India Pale Ale

Min OG:  1.056   Max OG:  1.070
Min IBU:    38   Max IBU:    65
Min Clr:    19   Max Clr:    46  Color in EBC

Recipe Specifics
----------------

Batch Size (L):          19.00    Wort Size (L):     19.00
Total Grain (kg):         6.43
Anticipated OG:          1.060    Plato:             14.64
Anticipated EBC:          23.0
Anticipated IBU:          50.6
Brewhouse Efficiency:       56 %
Wort Boil Time:             90    Minutes

Grain/Extract/Sugar

   %     Amount     Name                          Origin        Extract   EBC
-----------------------------------------------------------------------------
  2.1     0.13 kg.  Light Dry Malt Extract (starter)                      1.002     17
 42.0     2.70 kg.  Palemout 7 - Dingemans        BelgiŽ         1.025      7
 42.0     2.70 kg.  Pilsener 3 - Dingemans        BelgiŽ         1.025      3
  7.8     0.50 kg.  Munichmout 15 - Dingemans     BelgiŽ         1.005     15
  3.1     0.20 kg.  Caraamber - Weyermann         Duitsland      1.002     80
  3.1     0.20 kg.  CaraMunich (Cara 120) - Dinge BelgiŽ         1.002    120

Exract represented as SG.

Hops

   Amount     Name                              Form    Alpha  IBU  Boil Time
-----------------------------------------------------------------------------
 10.00 g.     Amarillo Gold                     Whole    9.00   9.8  First WH
 10.00 g.     Magnum                            Whole   14.50  16.4  60 min.
 10.00 g.     Amarillo Gold                     Whole    9.20   8.0  30 min.
 10.00 g.     Cascade                           Whole    6.60   4.5  20 min.
 10.00 g.     Amarillo Gold                     Whole    9.20   6.3  20 min.
 20.00 g.     Cascade                           Whole    6.60   5.4  10 min.
 20.00 g.     Cascade                           Whole    6.60   0.0  0 min.
 30.00 g.     Cascade                           Whole    6.60   0.0  Dry Hop
 10.00 g.     Amarillo Gold                     Whole    9.20   0.0  Dry Hop

Yeast
-----

Wyeast 1056 Amercan Ale/Chico


Water Profile
-------------

Profile:           Amersfoort - Nederland
Profile known for: Hardheid 1,02 mmol / 5,71 oDH

Calcium(Ca):          34.1 ppm
Magnesium(Mg):         4.1 ppm
Sodium(Na):           11.6 ppm
Sulfate(SO4):          4.6 ppm
Chloride(Cl):         11.4 ppm
biCarbonate(HCO3):    98.0 ppm

pH: 7.90

Mash Schedule
-------------

Mash Name: 3 staps maisch

Total Grain kg:     6.30
Total Water Qts:   34.87 - Before Additional Infusions
Total Water L:   33.00 - Before Additional Infusions

Tun Thermal Mass:   0.00
Grain Temp:        20.50 C


                     Step   Rest   Start   Stop  Heat     Infuse   Infuse  Infuse
Step Name            Time   Time   Temp    Temp  Type     Temp     Amount  Ratio
---------------------------------------------------------------------------------
Inmaischen             0     15     62      62   Infuse    64       33.00   5.24
Maisch Stap 1          3     45     65      65   Infuse     0        0.00   5.24
Maisch Stap 2          3     15     68      68   Infuse     0        0.00   5.24
Uitmaischen           10      1     78      78   Infuse     0        0.00   5.24


Total Water Qts:           34.87 - After Additional Infusions
Total Water L:             33.00 - After Additional Infusions
Total Mash Volume L:       37.20 - After Additional Infusions

All temperature measurements are degrees Celsius.
All infusion amounts are in Liters.
All infusion ratios are Liters/Kilograms.


Notes
-----

2,5 gr CalciumSulfaat
1,5 gr CalciumChloride

Start SG 1061 / 15.4 oBrix (Temp 18 tot 18,5 ļC)
Temperatuur na 2 dagen verhoogd naar 18,5 tot 19 ļC.

Op dag 6 temperatuur op laten lopen tot 24 ļC.

SG na 9 dagen 7.2 oBrix / 1010 (18 liter in mandfles)

Eind SG na 8 dagen 1009 / 7.2 oBrix. (24 ļC)
SVG 84% / 7,1% alcohol
5,7 gr/l bottelsuiker / botteldatum 11-8-2010

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 30.553
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: OBBK 10 C3 - IPA - Caspar
« Reactie #1 Gepost op: 28-09-2010 23:09 u »
Hoi Caspar,

Bedankt voor het plaatsen. Een bier met meer dan 85 punten hoort inderdaad in deze rubriek thuis.

Tags: