Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: OBBK 2010 B2 - Brown Porter - William  (gelezen 5078 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline William

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 9.929
  • Land: nl
  • kloek, kloek, kloek en gezondheid!
    • Kloekus
OBBK 2010 B2 - Brown Porter - William
« Gepost op: 27-09-2010 18:16 u »
Deze Brown Porter heeft op het OBBK in de B-klasse een 2e prijs opgeleverd met 84 punten.

Hier is over het recept gediscussieerd

Brown Porter

Recipe Specifics
----------------
Batch Size (L):          16.00    Wort Size (L):     16.00
Total Grain (kg):         3.52
Anticipated OG:          1.055    Plato:             13.67
Anticipated EBC:          49.9
Anticipated IBU:          28.4
Brewhouse Efficiency:       82 %
Wort Boil Time:             90    Minutes

Grain/Extract/Sugar
   %     Amount     Name                          Origin        Potential EBC
-----------------------------------------------------------------------------
 75.7     2.67 kg.  Pale Malt - Maris Otter       Thom.Fawc.     1.038      6
 11.4     0.40 kg.  Brown Malt                    Thom.Fawc.     1.032    200
  8.0     0.28 kg.  Cara Crystal 120                             1.034    120
  5.0     0.17 kg.  Pale Chocolate Malt           Thom.Fawc.     1.034    600

Hops
   Amount     Name                              Form    Alpha  IBU  Boil Time
-----------------------------------------------------------------------------
 29.00 g.     Fuggle                            Whole    5.00  23.9  90 min.
 16.00 g.     Fuggle                            Whole    5.00   4.5  10 min.


Yeast
-----
Wyeast 1318 London Ale III


Mash Schedule
-------------
Grain kg:     3.52
Water Qts:   16.25 - Before Additional Infusions
Water L:     15.38 - Before Additional Infusions

L Water Per kg Grain: 4.37 - Before Additional Infusions

Saccharification Rest Temp :  67  Time:  75
Mash-out Rest Temp :           72  Time:   0
Sparge Temp :                  0  Time:   0


Commentaar keurmeester:
Mooi Porter. Een paar kleine punten:
- ik mis een cacaotoets
- ik proef alleen moutbitter
Mooie poging. Een genoegen om te keuren. Proost!

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Online Oxhead

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 928
  • Land: nl
  • Elektriek fantastiek
Re: OBBK2010 B2 - Brown Porter - William
« Reactie #1 Gepost op: 27-09-2010 19:07 u »
Gefeliciteerd William  :duimop: de Engelse mouten hebben hun werk goed gedaan. ;D
Wel een beetje rare opmerking wat betrefd alleen moutbitterheid :weetniet:
Een brownporter staat niet echt bekend om zijn hopbitterheid.

Offline William

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 9.929
  • Land: nl
  • kloek, kloek, kloek en gezondheid!
    • Kloekus
Re: OBBK2010 B2 - Brown Porter - William
« Reactie #2 Gepost op: 27-09-2010 19:39 u »
De biertypengids geeft wel bitterig aan maar ik lees dat als bitterheid van de mout. Nou ja, ik ben er best tevreden mee.
Over het teveel aan koolzuur werd geen opmerking gemaakt of puntenaftrek gegeven.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 32.709
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: OBBK2010 B2 - Brown Porter - William
« Reactie #3 Gepost op: 27-09-2010 21:18 u »
Hoi William,

Ook jij bedankt voor het snelle plaatsen van het recept.

Tags: