OBBK 2010 B2 - Brown Porter - William

Gestart door William, 27-09-2010 18:16 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

William

Deze Brown Porter heeft op het OBBK in de B-klasse een 2e prijs opgeleverd met 84 punten.

Hier is over het recept gediscussieerd

Brown Porter

Recipe Specifics
----------------
Batch Size (L):          16.00    Wort Size (L):     16.00
Total Grain (kg):         3.52
Anticipated OG:          1.055    Plato:             13.67
Anticipated EBC:          49.9
Anticipated IBU:          28.4
Brewhouse Efficiency:       82 %
Wort Boil Time:             90    Minutes

Grain/Extract/Sugar
   %     Amount     Name                          Origin        Potential EBC
-----------------------------------------------------------------------------
 75.7     2.67 kg.  Pale Malt - Maris Otter       Thom.Fawc.     1.038      6
 11.4     0.40 kg.  Brown Malt                    Thom.Fawc.     1.032    200
  8.0     0.28 kg.  Cara Crystal 120                             1.034    120
  5.0     0.17 kg.  Pale Chocolate Malt           Thom.Fawc.     1.034    600

Hops
   Amount     Name                              Form    Alpha  IBU  Boil Time
-----------------------------------------------------------------------------
 29.00 g.     Fuggle                            Whole    5.00  23.9  90 min.
 16.00 g.     Fuggle                            Whole    5.00   4.5  10 min.


Yeast
-----
Wyeast 1318 London Ale III


Mash Schedule
-------------
Grain kg:     3.52
Water Qts:   16.25 - Before Additional Infusions
Water L:     15.38 - Before Additional Infusions

L Water Per kg Grain: 4.37 - Before Additional Infusions

Saccharification Rest Temp :  67  Time:  75
Mash-out Rest Temp :           72  Time:   0
Sparge Temp :                  0  Time:   0


Commentaar keurmeester:
Mooi Porter. Een paar kleine punten:
- ik mis een cacaotoets
- ik proef alleen moutbitter
Mooie poging. Een genoegen om te keuren. Proost!

Oxhead

Gefeliciteerd William  :duimop: de Engelse mouten hebben hun werk goed gedaan. ;D
Wel een beetje rare opmerking wat betrefd alleen moutbitterheid :weetniet:
Een brownporter staat niet echt bekend om zijn hopbitterheid.

William

De biertypengids geeft wel bitterig aan maar ik lees dat als bitterheid van de mout. Nou ja, ik ben er best tevreden mee.
Over het teveel aan koolzuur werd geen opmerking gemaakt of puntenaftrek gegeven.

Jacques

Hoi William,

Ook jij bedankt voor het snelle plaatsen van het recept.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.