Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Geen koolzuur in tarwebier  (gelezen 11512 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.458
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Geen koolzuur in tarwebier
« Reactie #25 Gepost op: 22-11-2010 18:43 u »
Probeer te hergisten bij bijvoorbeeld continue 23 ºC. Na 2-3 weken heb je dan normaal wel koolzuur.

Na 1 week al wel hoor... :)


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline SeekingBeer

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 817
  • Land: nl
Re: Geen koolzuur in tarwebier
« Reactie #26 Gepost op: 22-11-2010 18:55 u »
Ik hevel altijd één keer over om een gelijkmatige verdeling van de gist en de suiker te krijgen voor het bottelen.

Als er geen sediment opdwarreld dan is er veel te weinig gist, meestal komt het wel goed door lang genoeg te wachten.
Is er met een paar weken geen enkele verbetering dan kan je evt met een injectiespuit (die zijn mooi steriel en erg goedkoop bij de apotheek) wat gehydrateerde gist toevoegen.

Succes ermee.