Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Methode berekening hopveroudering  (gelezen 1084 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline PietO

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 675
  • DeGulleGamel
    • Bergsch Bierbrouwers Gilde
Methode berekening hopveroudering
« Gepost op: 21-09-2010 12:12 u »
Beste brouwers,

Deze keer geen vraag naar de formules hoe hopveroudering te berekenen afhankelijk van temperatuur, duur en verpakkingswijze, maar de vraag naar het belang van de verschillende stadia voor de hopveroudering van teler naar klant via tussenhandel:

voorbeeld van teler, via 100 gr. alu-zakje Brouwland en tussenhandel tot thuis.

1. duur / temp van opslag bij hopteler
2. duur / temp van opslag bij verpakker (Brouwland)
3. duur / temp van opslag bij verdeler (kooy etc.)
4. duur / temp van opslag thuis (bij client in diepvries)
5. duur / temp van opslag na opening (bij client)

Vraag: het enige wat te zien is is de "Best Before Use" datum van b.v. 16/04/2011. Wat kan hier van afgeleid worden omtrent plukdatum / verpakkingsdatum.
Vraag: bij welke temperatuur wordt opgeslagen bij Brouwland?

Duidelijk is dat fase 4 (ongeopend bij -18 graden) nauwelijks invloed heeft op de veroudering (zie formules) vergeleken bij de andere fases. Verder kan bij de verdeler nagevraagd worden hoelang hij de hop b.v. in de koelkast / diepvries heeft. Is hier reeds over gediscussieerd?

Tags: