Net 20 L weizenbock gebrouwen (2e brouwsel).
2.5 kg: Tarwemout
1.0 kg: Tarwevlokken (had ik over)
1.0 kg: Roggemout
1.0 kg: Pilsmout
1.0 kg: Amber (50 EBC)
0.2 kg: Chocolademout (800 EBC)
Hop: Perle 7,9%: (25gr - 90 min) en (25gr - 15 min)
Gestort op 40 șC,
verhit tot 50 șC en dan 20 minuten rust
verhit tot 63 șC , daarna 1/3 overgegoten in een andere pan en aan de kook gebracht voor 30 minuten
Daarna het gekookte gedeelte teruggestort waarbij de temp op 72 graden uitkwam.
op 72 șC nog een rust van 20 minuten en daarna doorgekookt naar 78 (5 minuten).
Gefilterd en met de Perle hop 90 minuten gekookt.
Volgens BeerAlchemy zou ik op zo'n 1075 uit moeten komen, het is echter 1065 geworden.
Kan dat komen omdat er niet goed geschroot is?
Heb voor de rogge ook een maasbreedte van 1.3 aangehouden.
Daarna heb ik het gekoeld en op het vergistingsvat gedaan met Wyeast 3638
Dat pack had ik reeds gesmacked op 9 augustus, maar omdat het pak niet bol ging staan heb op mijn toenmalige brouwel een korrelgist (WB-06) gedaan.
Een aantal dagen later begon het pack toch te bollen. Ik heb deze toen in de koelkast (5 graden) bewaard.
Tot gisteren, toen heb ik een starter aangemaakt, maar daar was vandaag nog geen leven in terug te vinden.
Ik heb hem toch maar gebruikt, maar ben bang dat het nu niet helemaal lekker gaat vergisten.
Zal vanavond nog maar eens kijken, als er nog geen leven inzit gooi ik er maar weer een korrelgist op.