Hoi,
Ik ben voornemens een haverstout te brouwen. Qua recept ben ik er nog niet helemaal uit.
In de Nederlandse en Engelse recepten welke ik bekeken heb (DW, Oscar, Protz) wordt zwarte mout gebruikt.
Het recept van Samual Smith oatmeal stout bevat ook zwarte mout. Allen bevatten een klein percentage (2-3%) van deze mout.
De Amerikaanse stouts staan vol van de gebrande gerst. Zowel Ray Daniels als Randy Mosher geven aan 8-10 % gerst te gebruiken. Evt 3-6% haver.
Nu neig ik zelf meer naar de Amerikaanse variant. Maar 8% gebrande gerst lijkt me, tja, ambitieus

Anyway. Mijn voorstel is als volgt (voor 20l, SG 1052, 80%brh.eff.):
Palemout 7 3650 g 82%
Havervlokken 356 g 8%
Geroosterde gerst 223 g 5%
Aromamout (Amber 150) 223 g 5%75 koken met 80 g E.K. Goldings (a 4.8%). 33 IBU (Tinseth)
Gist: Wyeast 1272 (American ale)
Suggesties?