Deze Brown Porter heeft op het OBBK in de B-klasse een 2e prijs opgeleverd met 84 punten.
Hier is over het recept gediscussieerd
Brown PorterRecipe Specifics
----------------
Batch Size (L): 16.00 Wort Size (L): 16.00
Total Grain (kg): 3.52
Anticipated OG: 1.055 Plato: 13.67
Anticipated EBC: 49.9
Anticipated IBU: 28.4
Brewhouse Efficiency: 82 %
Wort Boil Time: 90 Minutes
Grain/Extract/Sugar % Amount Name Origin Potential EBC
-----------------------------------------------------------------------------
75.7 2.67 kg. Pale Malt - Maris Otter Thom.Fawc. 1.038 6
11.4 0.40 kg. Brown Malt Thom.Fawc. 1.032 200
8.0 0.28 kg. Cara Crystal 120 1.034 120
5.0 0.17 kg. Pale Chocolate Malt Thom.Fawc. 1.034 600
Hops Amount Name Form Alpha IBU Boil Time
-----------------------------------------------------------------------------
29.00 g. Fuggle Whole 5.00 23.9 90 min.
16.00 g. Fuggle Whole 5.00 4.5 10 min.
Yeast-----
Wyeast 1318 London Ale III
Mash Schedule-------------
Grain kg: 3.52
Water Qts: 16.25 - Before Additional Infusions
Water L: 15.38 - Before Additional Infusions
L Water Per kg Grain: 4.37 - Before Additional Infusions
Saccharification Rest Temp : 67 Time: 75
Mash-out Rest Temp : 72 Time: 0
Sparge Temp : 0 Time: 0
Commentaar keurmeester:
Mooi Porter. Een paar kleine punten:
- ik mis een cacaotoets
- ik proef alleen moutbitter
Mooie poging. Een genoegen om te keuren. Proost!