Münchener Dunkles (D)

Gestart door Jacques, 03-10-2004 19:18 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques

Kenmerken biertype Münchener Dunkles (D)


Zwaarte
SG 1048 - 1052     Plato 12 - 13

Bitterheid
20 - 25 EBU

Kleur
40 - 80 EBC

Smaakomschrijving
Geur: moutig, geroosterd, chocoladeachtig, broodachtig
Smaak: moutig, bitterig en karamel (lijkt op een licht bo(c)kbier
Mondgevoel: plakkerig
Nasmaak: moutig neemt af en bitterheid neemt toe

Voor meer bijzonderheden over dit biertype zie de wiki-site behorende bij dit forum.

wim.l

Dit is het recept van de Drentsch Hout Munchenerdunkles waarmee ik tijdens onk 2011 tweede ben geworden in de klasse B
Hoeveelheid 15 liter
 2300 gram munchenermout 15 ebc
 1000 gram caramout 50 ebc
  800  gram palemout 7ebc
  300  gram caramout 120 ebc
    40  gram zwartemout 1200 ebc

    67 gram mittelfruh hop 4,5 kooktijd 120 minuten
    15 gram Saaz   4,0       kooktijd   15 minuten     
   
Gist ondergist Wyeast 2308 munich
Maischschema 40 graden 5 minuten
                        50 graden 5 minuten
                        65  graden 15 minuten
                        69 graden  20 minuten
Beslagdikte 3,1 liter /kg
Begin sg 1050
Eind sg 1012
Gebotteld met 6,5 gram kristalsuiker per liter

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.