Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Münchener Dunkles (D)  (gelezen 8748 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 31.415
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Münchener Dunkles (D)
« Gepost op: 03-10-2004 19:18 u »
Kenmerken biertype Münchener Dunkles (D)


Zwaarte
SG 1048 - 1052     Plato 12 - 13

Bitterheid
20 - 25 EBU

Kleur
40 - 80 EBC

Smaakomschrijving
Geur: moutig, geroosterd, chocoladeachtig, broodachtig
Smaak: moutig, bitterig en karamel (lijkt op een licht bo(c)kbier
Mondgevoel: plakkerig
Nasmaak: moutig neemt af en bitterheid neemt toe

Voor meer bijzonderheden over dit biertype zie de wiki-site behorende bij dit forum.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline wim.l

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 9
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
ONK 11 B2 Munchner Dunkles - Wim Lensing
« Reactie #1 Gepost op: 30-05-2011 22:41 u »
Dit is het recept van de Drentsch Hout Munchenerdunkles waarmee ik tijdens onk 2011 tweede ben geworden in de klasse B
Hoeveelheid 15 liter
 2300 gram munchenermout 15 ebc
 1000 gram caramout 50 ebc
  800  gram palemout 7ebc
  300  gram caramout 120 ebc
    40  gram zwartemout 1200 ebc

    67 gram mittelfruh hop 4,5 kooktijd 120 minuten
    15 gram Saaz   4,0       kooktijd   15 minuten     
   
Gist ondergist Wyeast 2308 munich
Maischschema 40 graden 5 minuten
                        50 graden 5 minuten
                        65  graden 15 minuten
                        69 graden  20 minuten
Beslagdikte 3,1 liter /kg
Begin sg 1050
Eind sg 1012
Gebotteld met 6,5 gram kristalsuiker per liter

Tags: