Ik weet wel dat het flauw is, hoewel ik vind dat die man te vaak als een soort god wordt geschetst, maar dat terzijde en blijft onverlet dat Amerikanen het beter bij Pale Ales houden, dan Europese bieren te brouwen. Misschien wel om dezelfde reden als hier ontdekt wordt dat Engelse mouten anders zijn...
Ik vind dat er geen optimale temperatuur is. Het is maar net wat je wilt. Ook daar hebben we het al vaker over gehad.
Als ik in Duitsland ben, dat is tegenwoordig vaak, drink ik ook wel eens een Weizen. Eigenlijk vind ik de meesten ervan zeer flauw, misschien wel door die lage temperaturen

. Het bier dat er voor mijn smaakpapillen met kop en schouders bovenuitsteekt qua smaakintensiteit en balans is
Schöfferhofer. Inderdaad zit hier wat meer bananigheid in.
De tabel die Joran zou willen zien bestaat niet. Er kan hooguit aangegeven worden tussen welke temperaturen een gist kan vergisten en wat daarvan de gevolgen zijn, precies zoals Wyeast dat doet in hun documentatie.