Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Massis banda  (gelezen 1815 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Zweed

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 59
  • Land: se
Massis banda
« Gepost op: 30-07-2010 07:27 u »
Ik plan deze herfst een pannepot-"kloon" te brouwen. Een van de kruiden die de struise gebruiken heet massis banda. Het zou verwant zijn met nootmuskaat, maar op internet vind ik er niets van. Weet iemand wat meer om dit misterieuze kruid?


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Penners

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 148
  • Land: nl
  • I'm gonna brew you a beer you can not refuse
    • Stichting Brouwboerderij
Re: Massis banda
« Reactie #1 Gepost op: 30-07-2010 08:11 u »
Massis banda is nootmuskaat afkomstig van de indonesische eilandengroep Banda (Molukken).
Nootmuskaat afkomstig van Banda schijnt wel de beste ter wereld te zijn.

Gr. Fred

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Massis banda
« Reactie #2 Gepost op: 30-07-2010 10:30 u »
Dan zou ik gewoon gewone nootmuskaat gebruiken. Door evt smaakveranderingen bij de vergisting lijkt het vast niet meer op Massis banda!
:)

Offline Penners

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 148
  • Land: nl
  • I'm gonna brew you a beer you can not refuse
    • Stichting Brouwboerderij
Re: Massis banda
« Reactie #3 Gepost op: 30-07-2010 11:26 u »
Ik brouw zelf regelmatig met kruiden, maar heb nog geen ervaring met nootmuskaat, danwel met masis banda.
Ik kan dus niet beoordelen wat de vergisting doet met de smaak hiervan.

Tags: