Klik hier voor de oorspronkelijke draad.
Naam brouwer: De vier Broeders
Bron van het recept: eigen recept
Locatie op het forum waar discussie over het recept heeft plaatsgevonden: HIER
Naam brouwsel: Eusebius Weizen
Biertype: Weizen
Begin SG: 1048
Eind SG: 1008
Berekende kleur: 6 EBC
Berekende bitterheid: 12 EBU
Mout & suiker
1170 gram 56,0 % Tarwemout 3 EBC
830 gram 40,0 % Pilsmout 3 EBC
80 gram 8,3 % Münichmout 15 EBC
Water
9,4 L maischwater
4,0 L spoelwater
Beslagdikte: 4,56 l/kg
Maischschema
10 min 44 gr C
15 min 50 gr C
30 min 60 gr C
30 min 70 gr C
5 min 78 gr C
Hop
8,33 gram Hallertau Tradition 5,0% alfa pellets kooktijd 90 min
Kooktijd
Totale kooktijd wort: 90 min
Gist
Naam gist: Wyeast 1368 Weihenstephan vloeibare gist.
4 liter giststarter gemaakt voor 120 liter bier. Hier is 20 gram Fermaid-K en 1 gram Cervomyces (zinkgist) aan toe gevoegd. Vervolgens is de starter 24 uur continu belucht.
Vergistingstemperatuur en duur
Hoofdgisting 8 dagen bij 19 ºC
Lagering 8 dagen bij 16 ºC
Bijzonderheden:
3e prijs klasse A bij het ONK 2006. Het bier scoorde 87 punten.