Recepten > Groep A

Vienna (A)

(1/1)

Jacques:
Kenmerken biertype Vienna (A)


Zwaarte
SG 1046 - 1056     Plato 11,5 - 14

Bitterheid
22 - 28 EBU

Kleur
15 - 25 EBC

Smaakomschrijving
Geur: moutig
Smaak: zoetig bitterig tot bitter-droog
Mondgevoel: droog
Nasmaak: droog, bitter en soms iets moutig


Larsje40:
Hierbij mijn Vienna dei ik heb gebrouwen vandaag.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaardeKenmerk003Naam receptgewoon een biertjeBrouwdatum29-5-2020BierstijlViennaVolume7,7Begin SG1,059 SGBerekende kleur (Morey)15 EBCBerekende bitterheid (Tinseth)24 IBUBrouwzaalrendement72,8 %Kooktijd60 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt9,00 lWater uit Horst aan de Maas3,56 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO456 mg/l7 mg/l27 mg/l174 mg/l45 mg/l33 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%1,40 kgPilsmoutDingemans3 EBC70,0 %0,40 kgMünchenermoutDingemans15 EBC20,0 %0,20 kgCaramelmout ViennaDingemans45 EBC10,0 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikteAmylaserust67,0 °C1 min.45 min.4,5 l/kg72,0 °C8 min.10 min.4,5 l/kg78,0 °C4 min.5 min.4,5 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU13,5 gHallertauer Perlepellets4,5%60 min.18,5 IBU6,8 gHallertau Traditionpellets3,7%30 min.5,8 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType[row][data]6,8 gHallertau Traditionpellets3,7%30 min.5,8 IBUstarter[/data][data]Nottingham ()[/data][data]bovengist[/data][/row]


Er is  blijkbaar iets fout gegaan met het gist wat in het recept staat. geen idee wat. Maar ik heb 5 gram Lallemand Nottingham welke ik gewoon bovenop gestrooid heb bij 27 graden (kouder kreeg ik het niet hahaha)

SG eind maischen was 1.062
SG eind spoelen was 1.052
SG eind koken en naar vergistingsvat was 1.059

gr.

Lars

gr.

Lars

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie