28-5-2011 ONK in het Noorden: Veenhuizen (Dr.)

Gestart door Herman, 05-07-2010 20:31 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

dennis

Veenhuizen is wel mooi en ook zonder gevangenis kom je er moeilijk vandaan hoor (misschien met een gevangenis busje?), ik ken in Nederland weinig plaatsen die zo afgelegen zijn ;) 

JWVG

Hmmm.... ik weet nu al dat ik die dag iets anders heb  :-\. Heel misschien kom ik later op de dag nog, maar omdat het zo'n teringeind is, denk ik niet dat dat gaat lukken vanuit Lunteren....

 :degroeten: JW.

De-Geert

Het is inderdaad wel een teringeind, maar dat is een mooi excuus om eindelijk eens te blijven overnachten.


JWVG

Uhm... ja. Maar ik zou er pas om een uur of 7 's avonds kunnen zijn.  :P

De-Geert

Die opmerking was eigenlijk aan mezelf gericht, maar inderdaad (scherp opgemerkt) ook op jou van toepassing.  :P
Maar 7 uur is een mooie tijd voor de BBQ (het meest relevante onderdeel van het ONK). We slepen je prijs wel daarnaartoe.  ;)

Oscar

Citaat van: Herman op 17-09-2010  00:06 uIk heb het eerste bericht van deze draad bijgewerkt met de locatie en de datum.

Top  :duimop: Nu nog een kampeerplaats in de buurt vinden....

Adrie

Citaat van: Oscar op 17-09-2010  10:49 uTop  :duimop: Nu nog een kampeerplaats in de buurt vinden....

Kan ik me al aanmelden voor de BBQ?

Herman

Citaat van: Oscar op 17-09-2010  10:49 uTop  :duimop: Nu nog een kampeerplaats in de buurt vinden....
Ook hier is naar gekeken. Op loopafstand is er gelegenheid om de tenten op te zetten, zonder dat er sprake is van een echte camping. Echter dagtourisme is toegestaan, het spreekt vanzelf dat hier sanitaire voorzieningen bijhoren. Los daarvan zijn er vooral kleine campings in de buurt.

Het openbaar vervoer vanaf Assen rijd zonder overstappen eenmaal in het uur, we kijken of er alternatieven zijn om dit uit te breiden.

Oscar

Citaat van: Herman op 17-09-2010  20:29 uOok hier is naar gekeken. Op loopafstand is er gelegenheid om de tenten op te zetten, zonder dat er sprake is van een echte camping.

Toppie  :groots: :hoera: :dansen:

Citaat van: Herman op 17-09-2010  20:29 uHet openbaar vervoer

Met een camping op loopafstand niet nodig.... ;D ;D

warningh

Beste Vrienden van het Bier,

Deze zomer hebben we bepaald niet stil gezeten. Tijdens de LABO vergadering voorafgaand aan het ONK 2010 kwam het idee ter sprake om gezamenlijk het ONK te organiseren met de collega's uit Groningen, Friesland  en Zwolle. Deze voorzichtige plannen raakten nog die zelfde middag tijdens het ONK in een stroomversnelling, toen duidelijk werd dat een plek om het ONK 2011 te houden voorhanden was. Tja, dan wordt de verleiding wel erg groot. Nog voor het begin van de zomervakantie werd een voorbereidingsclub samengesteld, vergaderd en de eerste besluiten genomen. De samenwerking tussen "de Noorderlingen" was hiermee een feit. Het St Petri Gilde, het Groningse Wijn- en Biermakers Gilde en De Koperen Tsjettel hebben hiermee de schone taak op zich genomen het ONK 2011 te organiseren. Inmiddels is ook contact gelegd met de collega's van De Wortketel met het verzoek "de Noorderlingen" te komen versterken. De taken zijn als volgt verdeeld. Het St. Petri Gilde verzorgt de inschrijvingsprocedure, de Koperen Tsjettel organiseert de keuring en het Gronings Wijn- en Biermakers Gilde staat garant voor de organisatie van het "ONK feest". Het ophalen van de bieren na de inschrijving wordt een gezamenlijke onderneming.
Het ONK 2011 zal op 28 mei plaatsvinden in Veenhuizen. In de oude maalderij van deze voormalige strafkolonie wordt een brouwerij gevestigd die dan zijn open dag zal houden. Brouwerij Maallust , vernoemd naar het gebouw waarin het wordt gevestigd, zal daags daarvoor officieel geopend worden. De brouwerij zal te bezichtigen zijn en er zal bier van de brouwerij te degusteren zijn. Er wordt thans druk gewerkt aan de invulling van het programma, nadere berichten daarover volgen nog.
Bieren inschrijven zal mogelijk zijn tot 1 mei 2011.  De etiketten worden per email verzonden, zodat een vlotte afhandeling van de inschrijving mogelijk is. De ervaringen hiermee vorig jaar zijn ronduit positief geweest.
De bieren zullen op 7 mei worden opgehaald en te Joure worden afgeleverd alwaar de keuring in het weekend van 13, 14 en 15 mei zal plaatsvinden. De ingezonden bieren worden overigens dit jaar niet geretourneerd aan de inzenders om redenen van logistiek.
Binnenkort zal een website worden ingericht waar nadere mededelingen te vinden zijn. Bericht daarover volgt nog.

Groet,
Hans Warning
Namens "De Noorderlingen".

Jacques

Hierbij wens ik de noordelijke clubs heel veel succes toe bij het organiseren van dit groot feest voor ons. Is er ook gedacht aan een kampeerplek voor forumleden en andere hobbybrouwers? Gezien de afstand zou daar wel eens een grotere behoefte aan kunnen zijn dan andere jaren.

jelle

Citaat van: Jacques op 20-09-2010  23:07 uHierbij wens ik de noordelijke clubs heel veel succes toe bij het organiseren van dit groot feest voor ons. Is er ook gedacht aan een kampeerplek voor forumleden en andere hobbybrouwers? Gezien de afstand zou daar wel eens een grotere behoefte aan kunnen zijn dan andere jaren.
http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,15628.msg223397.html#msg223397

Was al op geantwoord ;)

Groet Jelle

Hoogstede

Het lijkt me leuk om voor het eerst mee te doen. Waar is het wedstrijdregelement te downloaden?

Jacques

Citaat van: jelle op 21-09-2010  18:34 uWas al op geantwoord ;)

Het zou aardig zijn indien de organisatie in hun aankondigen van het ONK vermeld op welke camping gekampeerd kan worden. Hierdoor kan het aantal kampeerders wat groter worden.

Oscar

Citaat van: Hoogstede op 21-09-2010  20:27 uWaar is het wedstrijdregelement te downloaden?

Centraal Reglement

Herman

Citaat van: Jacques op 21-09-2010  21:35 uHet zou aardig zijn indien de organisatie in hun aankondigen van het ONK vermeld op welke camping gekampeerd kan worden. Hierdoor kan het aantal kampeerders wat groter worden.
Staat genoteerd.

@allen dank voor het meedenken, hier kunnen we als organisatie ons voordeel mee doen.

Herman

Afgelopen jaar was er enige discussie over het maximaal aantal inzendingen per deelnemer. De organisatie van het ONK 2011 heeft besloten voor het ONK van 2011 de eis van maximaal 5 inzendingen per brouwer te laten vervallen.

Oscar

Citaat van: Herman op 07-10-2010  22:20 uDe organisatie van het ONK 2011 heeft besloten voor het ONK van 2011 de eis van maximaal 5 inzendingen per brouwer te laten vervallen.

 :hoera: Tsjerk, je mag hoor!   ;D ;D ;D

Caspar

Citaat van: Herman op 07-10-2010  22:20 uDe organisatie van het ONK 2011 heeft besloten voor het ONK van 2011 de eis van maximaal 5 inzendingen per brouwer te laten vervallen.

Maar dan moeten jullie er wel goed voor waken dat de inschrijving niet plots klaps sluit omdat er geen keurmeesters beschikbaar zijn, dat is ook lullig...

Jacques

Citaat van: Caspar op 08-10-2010  09:01 uMaar dan moeten jullie er wel goed voor waken dat de inschrijving niet plots klaps sluit omdat er geen keurmeesters beschikbaar zijn, dat is ook lullig...

Het blijft lastig dit soort zaken.

Tenzij op voorhand voldoende vaststaat dat er altijd voldoende keurmeesters beschikbaar zijn zou ik willen bepleiten om een beperking op te leggen in het aantal in te zenden bier. Een beperking maakt dat de inzender kritisch moet zijn bij het inzenden. Mogelijk wordt daardoor het kaf al gescheiden van het koren.
Een mooi aantal zou 7 kunnen zijn. Je kunt dan in alle klassen inzenden en in één klasse zelfs met twee bieren meedoen. Een beperking die dus niet al te beperkend is.

PietO

Citaat van: Caspar op 08-10-2010  09:01 uMaar dan moeten jullie er wel goed voor waken dat de inschrijving niet plots klaps sluit omdat er geen keurmeesters beschikbaar zijn, dat is ook lullig...

Net zo vervelend is, als je net voldoende keurmeesters hebt en en vallen er een paar af vlak voor de wedstrijd!! M.a.w. ruim van te voren plannen / keurmeesters aanvragen en bijsturen aan de hand van aantal keurmeesters beschikbaar.

Tsjerk

Citaat van: Oscar op 07-10-2010  22:46 u:hoera: Tsjerk, je mag hoor!   ;D ;D ;D

Yes, ik was bang dat ik definitief geboycot zou worden.

Organisatie:   :duimop:

Nu moet ik dus weer volop aan de bak :-\


Huub Krekels

Ik heb gelukkig een vrij weekend. Ben dus ook van de partij. Het Noorden komt voor mij goed uit. Breng dan mijn caravan door naar Friesland voor een vakantie in juni. Zijn caravans toegestaan?????? :weetniet:

aldo

Citaat van: Huub Krekels op 26-01-2011  01:33 uIk heb gelukkig een vrij weekend. Ben dus ook van de partij. Het Noorden komt voor mij goed uit. Breng dan mijn caravan door naar Friesland voor een vakantie in juni. Zijn caravans toegestaan? ??? ?? :weetniet:


Zwart kamperen is ook een optie ;D ;D


Je zou in elk geval kunnen informeren bij "camping de hof'stee" in Huis ter heide, "camping Eenerveen" in Een (http://www.campingeenerveen.nl/) of "camping de kleine olifant" in Haule (http://www.kleinecampingdeolifant.nl/)
Ze zitten allemaal op fietsafstand


Huub Krekels

Is toch nog een flink stuk. Mogelijk dat de organisatie het e.e.a. kan regelen.?

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.