28-5-2011 ONK in het Noorden: Veenhuizen (Dr.)

Gestart door Herman, 05-07-2010 20:31 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Herman

De gemeente wil geen vaste camping in Veenhuizen heb ik me laten vertellen, maar voor de ONK gangers hebben we een oplossing voorzien met voldoende plaats.

Het lijkt me geen probleem Huub, ik kom er nog op terug.

Broeder Tuk

Zit die brouwerij niet naast het voetbalveld?  Daar is plek zat , kun je ook wel douchen denk ik  ;D

Is alleen  de vraag hoe laat je van het veld moet zijn.

Herman

Beste brouwers,

Bij deze kunnen jullie je inschrijven voor het Festival der festivals. We zijn als organisatie aardig op de rit, al is er best nog het e.e.a. te regelen. Dat is leuk en ook een beetje spannend. De brouwerij zal begin maart beginnen met brouwen, jullie krijgen dus in ieder geval vers bier voorgeschoteld.

Zoals vorige jaren, kun je terecht op de bekende link http://www.onk2011.brouwen.nl/. Je wordt dan doorgelinkt naar http://www.dekoperentsjettel.nl/onk2011.php

Alwaar je het inschrijvingsformulier vind. Laat je niet misleiden door het aantal bieren dat je kunt invullen. Meer dan 6? Dan gewoon nogmaals een formuliertje invullen.

Helaas doe ik niet mee dit jaar, ik wil de schijn niet tegen hebben ;)  Dat laat natuurlijk onverlet dat ik wel aanwezig ben op de camping (post ONK)!

Voor de campinggangers het volgende, het staat uiteraard een ieder vrij om een camping van zijn of haar gading te kiezen. Om wille van de afstand hebben we als organisatie een locatie bemachtigd die behapbaar is vanuit de ONK locatie, brouwerij Maallust. Omdat het geen reguliere camping is, verzoeken we jullie ons op de hoogte te stellen als je van zins bent te komen kamperen. Meer details volgen, maar het mailadres staat op de site van de koperen Tsjettel (zie link hierboven).

MO

Yes, cool, een lezing van Caspar. Gaaf!

Oscar

Leuk! Alleen kom je, qua uiterlijk, op 3 verschillende "sites" terecht. En bij Klasse A Kan ik een Saison Vlaams Rood en Saison vlaams bruin inleveren?  :weetniet: :weetniet:  (ff aanpassen dus)..

Succes met de organisatie  :)

Herman

Tja, feitelijk hoef je alleen die van de koperen Tsjettel te gebruiken. Het labo levert volgens mij de software en data Oscar, maar ik zal het doorgeven.

Mochten er nog andere opmerkingen zijn (bv inschrijfadressen die niet kloppen), dan hoor ik het graag.

beats

Kan er vanuit België ook weer deelgenomen worden? En zo ja, wat is dan het dichtsbijzijnde inleverpunt? Ik meen me te herinneren dat dit al eens bij Brouwland gebeurde, maar op de inschrijfpagina vind ik daar niets van terug?

Albertus

Citaat van: Herman op 04-02-2011  23:13 uTja, feitelijk hoef je alleen die van de koperen Tsjettel te gebruiken. Het labo levert volgens mij de software en data Oscar, maar ik zal het doorgeven.

Mochten er nog andere opmerkingen zijn (bv inschrijfadressen die niet kloppen), dan hoor ik het graag.

Het lijkt mij verstandig wanneer iemand de biertypelijsten eens goed doorneemt. Zowel klasse C als klasse D beginnen met een Barley Wine en de Weizenbock wordt ook in beide klassen genoemd.
En dan heb ik er nog niet echt goed naar gekeken.

Bert

Herman


Jacques

Citaat van: Herman op 05-02-2011  10:52 uVolgens mij heb je ook donkere en lichte barleywine en weizenbock?

Eigenlijk zou je een onderscheid moeten maken tussen een helles en een Dunkel Weizenbock.
Barleywine ligt op de grens. Niet elke biertype laat zich eenvoudig in de A, B, C en D klassen indelen. Er is overlap.

RobinB

Citaat van: Herman op 05-02-2011  10:52 uBrouwland is benaderd of ze als inleveradres willen fungeren. Volgens mij heb je ook donkere en lichte barleywine en weizenbock?

Dat is inderdaad correct (volgens de biertypengids). De lichte barley wine wordt ook wel pale barley wine genoemd. De lichte weizenbock staat er niet in, maar dat hij is ook alweer uit 2002 hè?
Als je ff erachter zet: (licht) of (donker) is dat ook weer opgelost! :)

Henk oet Paiz

Hallo collega brouwers,

Daar was ik weer eens  ;)

We zijn heel druk hier in het Noorden met de voorbereidingen van brouwerij Maallust. Morgen worden de gistingstanks aangevoerd en op 22 feb de brouwinstallatie: een nieuwe volautomatische 15 hl Kaspar Schulz. Er wordt eveneens hard gewerkt aan allerlei aanverwante zaken zoals PR en binneninrichting van de brouwerij en het proeflokaal. De website is in de maak, maar nog niet online. Wel kan ik jullie verwijzen naar een mooie site van onze 'huisfotograaf' die de vorderingen nauwgezet bijhoudt en op het web plaatst: Brouwerij Veenhuizen

Ik wens de organisatie van het ONK veel sterkte en hoop jullie allemaal te zien op 28 mei in Veenhuizen.

Groeten,

Henk  :proost2:

Oscar

Leuke foto's, wordt indrukwekkend...  Ga jij daar brouwen Henk ?  :brouwen:

Johannes

Dat is lang geleden inderdaad. Dat ziet er veelbelovend uit Henk! Ik ben benieuwd!

William

Wie op de foto's is Henk? Snormans? Dat denk ik niet...

Johannes

Ik heb Henk niet voorbij zien komen...

Henk oet Paiz

Nee, ik ga daar niet brouwen, wellicht word ik opgeleid als één van de vervangers. Onze brouwer wordt Gert Kelder van Brouwerij Mommeriete.

Ik sta trouwens wel op één van de foto's in het mapje "Bestuursvergadering 8 okt." en dan foto 44. Voor de meesten die mij kennen: ik heb wel een kleine gedaanteverandering ondergaan. (Ben niet omgebouwd of zo hoor  ;D)

Trouwens, misschien is het interessant om deze link ergens in het begin van deze thread vast te zetten, want er komen nu denk ik dagelijks foto's bij van de inbouw van de brouwinstallatie. Zojuist telefonisch gehoord van de fotograaf dat de eerste gistingstanks (één van 30 hl) er in staan.

Groeten,

Henk :proost2:

JeroenCV

Citaat van: Henk oet Paiz op 10-02-2011  14:16 uIk sta trouwens wel op één van de foto's in het mapje "Bestuursvergadering 8 okt." en dan foto 44. Voor de meesten die mij kennen: ik heb wel een kleine gedaanteverandering ondergaan. (Ben niet omgebouwd of zo hoor  ;D)

O dat ben je dus  ;D

Johannes

Ik zie dat iemand het 1e bericht al heeft aangepast. Iedereen kan daar dus de voortgang van de brouwerij volgen.

Citaat van: Henk oet Paiz op 10-02-2011  14:16 uIk sta trouwens wel op één van de foto's in het mapje "Bestuursvergadering 8 okt." en dan foto 44. Voor de meesten die mij kennen: ik heb wel een kleine gedaanteverandering ondergaan. (Ben niet omgebouwd of zo hoor  ;D)

't is goed dat je het zegt! Wellicht dat ik je niet had herkend als ik je op straat zou tegenkomen (niet dat dat snel zal gebeuren  ;) )

Henk oet Paiz

Ik zag dat de foto's van de inbouw van de brouwinstallatie in een ander album op dezelfde site staan:
Brouwinstallatie Veenhuizen

DP

Citaat van: Oscar op 21-09-2010  21:36 uCentraal Reglement

Kan het zijn dat de link niet werkt of ligt het aan mijn pc?
Kan ik hem ergens anders vinden?

 :degroeten:

Inmiddels de regels van 2010 gevonden alhier:
http://www.amervallei.nl/onk2010reglement


Oscar

Citaat van: DP op 22-02-2011  16:40 uKan ik hem ergens anders vinden?

Hier !!

Henk oet Paiz

Gisteren is de nieuwe Kaspar Schulz brouwinstallatie aangekomen in Veenhuizen. De rest van de week wordt er hard gewerkt aan het monteren van het geheel, zodat er volgende week voor het eerst gebrouwen kan worden. Tot zover alles op planning en onder controle.

Ik zag dat in het eerste bericht in deze draad nog steeds de oude link naar de foto's staat. Het is beter deze link te gebruiken, daar staan ook de laatste foto's van gisteren: Brouwinstallatie Veenhuizen


Groeten,

Henk  :proost2:

Oscar


Kleine_Schriek

Is er al iets bekend over inleverpunten? (In de buurt van Eindhoven ;-) )

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.