Rochefort 10 Clone Recipe

Gestart door Wamser, 16-06-2010 22:21 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Wamser


Oscar

Way to much ingredients....Too complicated. Keep it simple... :brouwen:

Hopmans

That was my first impression too.
I don't believe this.


biersmurf

Rochefort 10

Recept is voor 10 liter:

4000 gram Pilsmout
300   gram Cara mout (50 EBC)
25     gram Chocolade mout
200   gram Rietsuiker
15     gram Hallertau Hop van 5,3% ± 60 minuten.
15     gram Goldings Hop van 4,6% ± 60 minute
10     gram Saaz Hop 3,2% de laatste 20 minuten meekoken.
Gist: Wyeast of een droge korrel gist. Nog beter is een originele opgekweekte Rochefort gist (hier heb ik zelf wat moeite mee)
Maischschema: de nieuwe verkorte manier.
Maisch en spoelwater: elk 9 liter
Kooktijd: ± 90 minuten.
Begin SG 1075
Eind SG 1025
Volume 10 liter
Smaak def.Volmoutig,karamel/chocolade smaak. Geur def.Moutig met een zachte hopsmaak.
Kleur Donker bruin met rode tint.
Alcohol ±10%
Dit bier wordt gebrouwen in het Trappisten Klooster van Rochefort de brouwmeester is/was de achterneef van Tonnie van de Ameele, Frère Antoin..
Dit recept heeft al eerder in het "Tussendoortje" (clubblad Walchlchers Gilde) www.walchersgilde.nl gestaan, en is nadien wat aangepast door keurmeester Bert Maesen door:
 * iets meer mout om het bier nog wat voller te maken . een beetje meer chocolade mout om hem donkerder te maken (een beetje zwart mout zou ook kunnen)
. Meer hop voor de smaak en de hopgeur te verbeteren.

Oxhead

Klopt nix van Biersmurf van 1075 tot 1025 geeft nooit geen 11,2%. En Rochefortgist gist wel verder door dan 1025. ;)

biersmurf

K zou het dan ook maar niet proberen te brouwen he  ;D
denk dat het eind SG inderdaad niet goed is maar het bier wel

Big Willem

erm.. let's keep it english in this part of the forum? that way non-dutch speaking brewers won't have an excuse to post in the dutch sections  :police: :)

korek

Maybe this recepy is what you're looking for:


----------------------------------------------------------
---------------- ConfoMash recept-rapport                
----------------------------------------------------------

Basic-----------------------------------------------------
Name recepy--------- : Rochefort 10
Brewdate---------- :
Beertype------------ : D Quadrupel    
Liters------- : 35 liter
Desired OG---- : 1090
Brewhouse efficiency-- : 80 %

General--------------------------------------------------
Total brewwater--- : 54.95 liter
Spargewater---------- : 34.95 liter
Maischwater--------- : 20 liter
Boil time------------ : 60 minuten
Calculated colour----- : 34.4 EBC
Calculated bitter : 25 EBU

Malts-------------------------------------------------
76.3% 009297 g Pilsmalt 3 EBC                    3    EBC  
12.4% 001511 g Caramunich                        123  EBC  
00.3% 000036 g Chocolademalt                     900  EBC  
05.5% 000670 g Cane sugar                        6    EBC  
05.5% 000670 g Candy sugar (brown)              10   EBC  

Hops and herbs---------------------------------------
Flowers---00085 g  03.3 %az  060 min B Hallertau Spalt Select        
Flowers---00085 g  03.3 %az  060 min B Saaz (CZ)                      
Flowers---00045 g  03.3 %az  010 min B Saaz (CZ)                      

Yeast------------------------------------------------------
Yeast----------- : 1762 Belgian Abbey II                
Yeast added as- : Starter
Volume-------------- : 1 Ltr
Aerationtime----- : 24 uur
Temperature--------- : 20°C

Maischscheme----------------------------------------------
25m/60°C
30m/63°C
15m/68°C
05m/78°C



Remarks-----------------------------------------------

[font]

Adrie

Since when is Rochefort 10 a Vlaams Bruin?

RobinB

It is not and it is darker than +/- 34 EBC. I think more towards 40-45?
Why not just take a Rochefort 8 recipe and scale it up especially (but not only) with the sugar?

korek

Citaat van: Adrie op 17-06-2010  11:47 uSince when is Rochefort 10 a Vlaams Bruin?

Of course it is not, my mistake. It is a quadrupel. Allready changed. About the colour, well you can argue about that!

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.