Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Rochefort 10 Clone Recipe  (gelezen 12719 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Wamser

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 194
  • Land: br
Rochefort 10 Clone Recipe
« Gepost op: 16-06-2010 22:21 u »


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.295
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Rochefort 10 Clone Recipe
« Reactie #1 Gepost op: 16-06-2010 22:32 u »
Way to much ingredients....Too complicated. Keep it simple... :brouwen:

Offline Hopmans

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 11.471
  • Land: nl
Re: Rochefort 10 Clone Recipe
« Reactie #2 Gepost op: 16-06-2010 22:35 u »
That was my first impression too.
I don't believe this.


Offline biersmurf

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 167
Re: Rochefort 10 Clone Recipe
« Reactie #3 Gepost op: 16-06-2010 22:53 u »
Rochefort 10

Recept is voor 10 liter:

4000 gram Pilsmout
300   gram Cara mout (50 EBC)
25     gram Chocolade mout
200   gram Rietsuiker
15     gram Hallertau Hop van 5,3% 60 minuten.
15     gram Goldings Hop van 4,6% 60 minute
10     gram Saaz Hop 3,2% de laatste 20 minuten meekoken.
Gist: Wyeast of een droge korrel gist. Nog beter is een originele opgekweekte Rochefort gist (hier heb ik zelf wat moeite mee)
Maischschema: de nieuwe verkorte manier.
Maisch en spoelwater: elk 9 liter
Kooktijd: 90 minuten.
Begin SG 1075
Eind SG 1025
Volume 10 liter
Smaak def.Volmoutig,karamel/chocolade smaak. Geur def.Moutig met een zachte hopsmaak.
Kleur Donker bruin met rode tint.
Alcohol 10%
Dit bier wordt gebrouwen in het Trappisten Klooster van Rochefort de brouwmeester is/was de achterneef van Tonnie van de Ameele, Frre Antoin..
Dit recept heeft al eerder in het "Tussendoortje" (clubblad Walchlchers Gilde) www.walchersgilde.nl gestaan, en is nadien wat aangepast door keurmeester Bert Maesen door:
 * iets meer mout om het bier nog wat voller te maken . een beetje meer chocolade mout om hem donkerder te maken (een beetje zwart mout zou ook kunnen)
. Meer hop voor de smaak en de hopgeur te verbeteren.

Offline Oxhead

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 962
  • Land: nl
  • Elektriek fantastiek
Re: Rochefort 10 Clone Recipe
« Reactie #4 Gepost op: 16-06-2010 23:02 u »
Klopt nix van Biersmurf van 1075 tot 1025 geeft nooit geen 11,2%. En Rochefortgist gist wel verder door dan 1025. ;)

Offline biersmurf

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 167
Re: Rochefort 10 Clone Recipe
« Reactie #5 Gepost op: 16-06-2010 23:09 u »
K zou het dan ook maar niet proberen te brouwen he  ;D
denk dat het eind SG inderdaad niet goed is maar het bier wel

Offline Big Willem

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 186
  • Land: nl
Re: Rochefort 10 Clone Recipe
« Reactie #6 Gepost op: 16-06-2010 23:33 u »
erm.. let's keep it english in this part of the forum? that way non-dutch speaking brewers won't have an excuse to post in the dutch sections  :police: :)

Offline korek

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.498
  • Land: nl
  • Pint lid
Re: Rochefort 10 Clone Recipe
« Reactie #7 Gepost op: 17-06-2010 11:38 u »
Maybe this recepy is what you're looking for:


----------------------------------------------------------
---------------- ConfoMash recept-rapport                
----------------------------------------------------------

Basic-----------------------------------------------------
Name recepy--------- : Rochefort 10
Brewdate---------- :
Beertype------------ : D Quadrupel    
Liters------- : 35 liter
Desired OG---- : 1090
Brewhouse efficiency-- : 80 %

General--------------------------------------------------
Total brewwater--- : 54.95 liter
Spargewater---------- : 34.95 liter
Maischwater--------- : 20 liter
Boil time------------ : 60 minuten
Calculated colour----- : 34.4 EBC
Calculated bitter : 25 EBU

Malts-------------------------------------------------
76.3% 009297 g Pilsmalt 3 EBC                    3    EBC  
12.4% 001511 g Caramunich                        123  EBC  
00.3% 000036 g Chocolademalt                     900  EBC  
05.5% 000670 g Cane sugar                        6    EBC  
05.5% 000670 g Candy sugar (brown)              10   EBC  

Hops and herbs---------------------------------------
Flowers---00085 g  03.3 %az  060 min B Hallertau Spalt Select        
Flowers---00085 g  03.3 %az  060 min B Saaz (CZ)                      
Flowers---00045 g  03.3 %az  010 min B Saaz (CZ)                      

Yeast------------------------------------------------------
Yeast----------- : 1762 Belgian Abbey II                
Yeast added as- : Starter
Volume-------------- : 1 Ltr
Aerationtime----- : 24 uur
Temperature--------- : 20C

Maischscheme----------------------------------------------
25m/60C
30m/63C
15m/68C
05m/78C



Remarks-----------------------------------------------

[font]

Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.993
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Re: Rochefort 10 Clone Recipe
« Reactie #8 Gepost op: 17-06-2010 11:47 u »
Since when is Rochefort 10 a Vlaams Bruin?

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Rochefort 10 Clone Recipe
« Reactie #9 Gepost op: 17-06-2010 12:37 u »
It is not and it is darker than +/- 34 EBC. I think more towards 40-45?
Why not just take a Rochefort 8 recipe and scale it up especially (but not only) with the sugar?

Offline korek

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.498
  • Land: nl
  • Pint lid
Re: Rochefort 10 Clone Recipe
« Reactie #10 Gepost op: 17-06-2010 13:24 u »
Since when is Rochefort 10 a Vlaams Bruin?

Of course it is not, my mistake. It is a quadrupel. Allready changed. About the colour, well you can argue about that!

Tags: