Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Wheat-HefeWeizen...  (gelezen 4740 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Wamser

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 194
  • Land: br
Wheat-HefeWeizen...
« Gepost op: 19-06-2010 03:45 u »
Hi...

This Wheat beer has done very successful among my friends...
if someone help me to improve the recipe ... ;) samenvol

Batch Size: 20,00
Boil Time: 75 min
Brewhouse Efficiency: 77,00
Est Original Gravity: 1,065 SG
Est Final Gravity: 1,017 SG
Estimated Alcohol by Vol: 6,33%
Bitterness: 13,4 IBU
Est Color: 9,4 SRM

Fermentables
Amount Item Type                                                % or IBU
2,50 kg Wheat Malt, Pale (Weyermann) (2,0 SRM)      Grain 46,04 %
2,00 kg Pilsner (Weyermann) (1,7 SRM)                    Grain 36,83 %
0,45 kg Vienna Malt (Weyermann) (3,0 SRM)             Grain 8,29 %
0,30 kg karamel Rye (Weyermann) (35,0 SRM)          Grain 5,52 %
0,11 kg Biscuit Malt (23,0 SRM)                              Grain 2,03 %
0,07 kg Caraaroma (Weyermann) (178,0 SRM)           Grain 1,29 %

Hops
28,30 gm Spalter [4,50 %] (Dry Hop 5 days) Hops -
28,30 gm Tettnang [4,50 %] (75 min) Hops 11,7 IBU
28,30 gm Pearle [8,00 %] (2 min) Hops 1,7 IBU

another...
25 gr cinnamon 3 min
10 gr bark of peach 3 min

15 min Step 37,0 C
15 min Step 47,0 C
25 min Step 50,0 C
50 min Step 60,0 C
15 min Step 64,0 C
20 min Step 72,0 C

Yeast
WB-06

if I can send to the next ONK! :weetniet:
who knows I will soon make a Imperial Wheat... :degroeten:

Wamser


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.295
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Wheat-HefeWeizen...
« Reactie #1 Gepost op: 19-06-2010 13:00 u »
if someone help me to improve the recipe ... ;) samenvol

Wel...why start mashing by 37C ?  :weetniet:

15 min Step 37,0 C
15 min Step 47,0 C
25 min Step 50,0 C
50 min Step 60,0 C
15 min Step 64,0 C
20 min Step 72,0 C

Theis is an very old and oput-dated mash scheme. This can be mutch shorter...

if I can send to the next ONK! :weetniet:

That's possible...

 :degroeten:

Online Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 34.262
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Wheat-HefeWeizen...
« Reactie #2 Gepost op: 19-06-2010 14:28 u »
Wel...why start mashing by 37C ?  :weetniet:

This is an very old and oput-dated mash scheme. This can be mutch shorter...

The mash schedule is ok for a weizen. You have to start at low temperature to get the right taste.

Offline korek

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.498
  • Land: nl
  • Pint lid
Re: Wheat-HefeWeizen...
« Reactie #3 Gepost op: 19-06-2010 18:40 u »
Wamser, you have to brew this recipe but don't do the cinnamon, or at least do halve, the yeast will do it to that to the beer!

Offline Wamser

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 194
  • Land: br
Re: Wheat-HefeWeizen...
« Reactie #4 Gepost op: 20-06-2010 06:35 u »
OK!!!

Thank you!!!

What think you....I send this beer to next ONK!? ;D ;D ;D

Wamser.

Tags: