Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Jamil's recept voor de ESB  (gelezen 110444 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Caspar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.047
  • Land: nl
  • Back in business!
Re: Jamil's recept voor de ESB
« Reactie #225 Gepost op: 27-05-2010 16:29 u »
Ik vrees dat ik geen tijd meer heb om nogmaals te gaan... en ik heb maar 1 flesje gekocht ::) . Misschien heeft iemand anders zin om er even langs te rijden :-\ .

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 33.804
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Jamil's recept voor de ESB
« Reactie #226 Gepost op: 27-05-2010 17:06 u »
Ik was net bij Burg en drie maal raden... een schap vol met verse Fullers ESB ;D . Ze hadden ook de Fullers IPA, deze heb ik nog nooit gedronken. Kent iemand die :biersmile: ?

Ja, die heb ik zo'n twee jaar geleden in Londen gedronken. Ik vond hem toen niet uitgesproken bitter en hoppig. Het moutige kwam voor mij behoorlijk naar voren. Maar dat zou ook kunnen komen doordat ik net daarvoor een ander zeer bitter bier gedronken had.

Offline De-Geert

  • Moderator
  • Super lid
  • ***
  • Berichten: 4.775
  • Land: nl
Re: Jamil's recept voor de ESB
« Reactie #227 Gepost op: 27-05-2010 17:11 u »
Waren de Fullers bij Burg echt vers? Ik heb namelijk mijn levering van Mitra gehad met ESB's, en die zijn van dezelfde batch als die al had.


Offline De-Geert

  • Moderator
  • Super lid
  • ***
  • Berichten: 4.775
  • Land: nl
Re: Jamil's recept voor de ESB
« Reactie #228 Gepost op: 27-05-2010 17:13 u »
Het kan dus best zijn dat er een goede kloon bij zat, maar dan wel van een verse Fuller's ESB.
Ik ken de Fullers ESB vrij goed, ook vers (van de tap). Die is inderdaad heel anders, dan de flesversie die we afgelopen zondag hebben geproefd.
Maar alle klonen die ik heb geproefd waren geen goede kloons van een verse Fullers.

Ik denk dat Jan-Willem dit kan bevestigen.


Offline JWVG

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 5.978
  • Land: nl
  • Well, that's just ..like ..uh.. your opinion, man!
Re: Jamil's recept voor de ESB
« Reactie #229 Gepost op: 27-05-2010 17:29 u »
Ik denk dat Jan-Willem dit kan bevestigen.

Absoluut. We moeten ons geen illusies maken - we zaten er niet dicht bij. Al hebben we wel een paar goede aanwijzingen voor een volgend brouwsel.

 :degroeten: JW.

Offline Hopmans

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 11.471
  • Land: nl
Re: Jamil's recept voor de ESB
« Reactie #230 Gepost op: 27-05-2010 17:31 u »
Vanavond ga ik aan een ESB die houdbaar is tot 25 september.
Is dat vers?

Ik heb ook een 1845 en een echte Schotse ale.
Dat wordt een goede avond.
Je moet immers wat als loonslaaf.


Offline Albertus

  • De Roode Toren
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 3.606
  • Land: nl
  • Bibo Ergo Sum
    • Brouwerij Onder de Boompjes
Re: Jamil's recept voor de ESB
« Reactie #231 Gepost op: 27-05-2010 17:44 u »
Vanavond ga ik aan een ESB die houdbaar is tot 25 september.

De ESB die Geert heeft gescoord had een THT van 12 september. Geen groot verschil.

Bert

Offline MO

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.428
  • Land: nl
    • Muifelbrouwerij
Re: Jamil's recept voor de ESB
« Reactie #232 Gepost op: 28-05-2010 15:10 u »
Ik heb de Fuller's IPA ook in de koelkast staan (van Mitra Van Bergen in Eindhoven). Wellicht kom ik er vanavond aan toe.

Offline Hopmans

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 11.471
  • Land: nl
Re: Jamil's recept voor de ESB
« Reactie #233 Gepost op: 28-05-2010 17:17 u »
Ze hebben bij Zeewijck de Golden Pride.
Is dat nog wat?



Ziet er wel goed uit...




Offline Caspar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.047
  • Land: nl
  • Back in business!
Re: Jamil's recept voor de ESB
« Reactie #234 Gepost op: 30-05-2010 16:38 u »
Ik heb de Fuller's IPA ook in de koelkast staan (van Mitra Van Bergen in Eindhoven). Wellicht kom ik er vanavond aan toe.

Ik vind het geen top-bier overigens om de redenen die Jacques noemt... net zoals onze kloon-versie, vind ik ook niet veel aan.

De Golden Pride is erg lekker, vol moutig, bitterig, alcoholisch... jammie!

Offline Caspar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.047
  • Land: nl
  • Back in business!
Re: Jamil's recept voor de ESB
« Reactie #235 Gepost op: 30-05-2010 16:40 u »
De ESB die Geert heeft gescoord had een THT van 12 september. Geen groot verschil.

Bert

O, die van mij heeft ook een tht van 12 september... zal dus wel niet veel soeps zijn!

Offline Hopmans

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 11.471
  • Land: nl
Re: Jamil's recept voor de ESB
« Reactie #236 Gepost op: 30-05-2010 18:51 u »
O, die van mij heeft ook een tht van 12 september... zal dus wel niet veel soeps zijn!
Hoe lang is zo'n ding houdbaar dan?
Die van mij was toppiejoppie.


Tags: