Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Amerikaanse Pils (American lager)  (gelezen 3624 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline EBC

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 7.896
  • Land: be
  • Beer blings us together.
    • Perron Bieren
Re: Amerikaanse Pils (American lager)
« Reactie #25 Gepost op: 26-07-2010 21:17 u »
Dat zei ik toch... temperatuurshock... :)

Nee dat zei je niet, nu wel precies blijven vriend Oscar  ;). Je zei dat het over hoge temperatuur ging.

Ik denk dat je te laat met je starter begonnen bent en dat juist de afkoeling van het wort een schok veroorzaakt kan hebben. Hoe snel is je afkoeling naar gistingstemperatuur gegaan? Wyeast en Whitelabs schrijven maximaal 0,5 C per uur voor. Van 30 naar 10, komt dan neer op 40 uur, ofwel ongeveer twee dagen.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.111
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Amerikaanse Pils (American lager)
« Reactie #26 Gepost op: 26-07-2010 21:30 u »
Hoe snel is je afkoeling naar gistingstemperatuur gegaan?

Niet gemeten, maar wel sneller dan 40 uur, Na het enten v/d gist is het vat de koelkast in gegaan welke op 10C stond ingesteld. Wellicht dat bij 30C dit te snel is, bij 18C zou dit geen problemen veroorzaken...

Tags: