Recepten > Gezamenlijk ESB project 2009/2010

Proefnotities

<< < (2/34) > >>

RobinB:
Het is zo naast elkaar wel een duidelijk verschil inderdaad, maar als je ze los zou proeven valt het niet opvallen denk ik.
Wat wel opvalt is dat de kleur ook een andere tint rood is. Wat roder.

Gerb:
Wat is het SG van de Fuller's en jouw klonen?

William:
Een Fullers zou tegen de 1012 moet zitten, mijn beide klonen zaten rond de 1009.

Het is vooral het verschil in moutigheid. Het verschil in hoparoma zal nog wel wegtrekken.

Inderdaad iets meer rood in de Fullers.

RobinB:
Ook ff een kloontje opengetrokken!
A1 als ik me niet vergis?

Hij zit wat ruim in de carbonisatie, maar is ook boven drinktemperatuur? De mijne lijkt zo op 't oog misschien wel lichter dan de jouwe, terwijl de crystal duidelijk donkerder moet zijn dan cara120.
De geur is typisch Engels fruitig en hoppig daarnaast wat zoetig moutig.
In de smaak ook lekker hoppig/bitter en wat moutig.
nasmaak bitter.

Best een lekker bier, deze kloon.
Of hij op het origineel lijkt...?  :weetniet:

De-Geert:
Ha leuk, de eerste proefnotities.
Mooi om te zien dat het recept in de buurt komt. Zo te zien is een goede vergelijking van MO versus Belgische Pale mout tijdens de proeverij wel op z'n plaats.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie