Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.
Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com
0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.
Volgens mij was ik het die suggereerde dat ze de "Optic" variant gebruikten. In het interview zeggen ze daar helaas niets over. Wel dat ze van verschillende mouterijen hun Palemout krijgen, maar niet welke soort/ras.
In het interview zei de brouwer dat ze verschillende pale mouten gebruikten, de ene keer die, de andere keer een andere en soms een mix van twee. Hij meldde dat het totaal niet uitmaakte, pale mout is uitwisselbaar (!). Ach ja, wat moeten we daar mee. Ik geloof er niet zo veel van, aan de andere kant, hoe vaak proef je twee verschillende brouwsels van dezelfde brouwerij naast elkaar.
Ook denk ik dat de crystal malt nog een grotere impact heeft op de smaak. Cara Munich 120 heeft volgens mij gewoon echt een andere smaak...
Ik heb Crystal van Thomas Fawcett gebruikt, maar had bij de eerste proeving nog geen enorme Fullers-associaties.
Weet er iemand of de winkels op zondag 23 mei open zijn in Zutphen?? (dan heb ik een chauffeur )
Ik zit nu aan een Target/EKG versie. Ik vind 'm te droog, te hoppig en wat ruw. Hij is nog vrij jong (3 weken), dus misschien wordt'ie nog wat beter. Maar een kloon? Ik denk het niet.
Ik denk ook dat ik niet genoeg vitale gist heb toegevoegd. Het gekke is: mijn Barley wine die ik met de gistkoek heb gebrouwen, smaakt wel prima.