Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Kwak kloon  (gelezen 8310 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline NHY

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 23
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Kwak kloon
« Gepost op: 20-10-2006 21:16 u »
Zijn er al resultaten bekend bij iemand die een kwak kloon heeft gebrouwen, wel gelezen dat er een aantal een kwak hebben gebrouwen.  Maar ik zie nergens het resultaat staan. Wij hebben 30 sept 2006 een kwak proberen te brouwen en zijn erg benieuwd na ervaringen van anderen.
Morgen gaan wij de onze proeven. Bij het bottelen leek hij wel verdacht veel op een kwak. Hij heeft alleen een beetje te hoog 8,5 alc %.

Leo Nijhuis


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.554
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Kwak kloon
« Reactie #1 Gepost op: 20-10-2006 22:10 u »
Leo,

Post het recept hier en maak er een kloon projectje van. :duimop:

Groeten en gezondheid
Oscar





Offline MO

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.443
  • Land: nl
    • Muifelbrouwerij
Re: Kwak kloon
« Reactie #2 Gepost op: 20-10-2006 22:49 u »
Leo, je maakt me erg nieuwsgierig? Welke gist? Cascade gebruikt? Tarwezetmeel?

Offline NHY

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 23
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Kwak kloon
« Reactie #3 Gepost op: 21-10-2006 11:52 u »
Mo,

Hier is het recept wat wij hebben gebruikt, een groot deel van het forum gehaald.
Echter slechte voorbereiding en denken voldoende mout op voorraad te hebben, hebben we zo links en rechts moeten aanpassen. Inderaad zoals Jacques had aangegeven Cascade hop gebruikt wat een heerlijke hop zeg!
We hebben trippel karmeliet opgestart en deze de eerste 2 dagen laten gisten, ondertussen hebben een zakje weayst belgian abey 1214 opgestart en de tweede dag gepropageerd mbv. de opgevangen wort van de kwak. (uiteraard ingevroren en daarna gekookt)

         het recept                  
                           
      Pauwel Kwak                     
                  klasse         D
mouthoeveelheid:               water:            
                           
pilsmout      15.200   [gr]      beslagwater   45,0   [l]   
carapils      0   [gr]                 spoelwater      60,0   [l]   
wiener mout      0   [gr]      
pale mout      0   [gr]                  
kristalmout      0   [gr]      bitterhop:   Cascade   89   [gr]
munich mout      1.000   [gr]         bellen       koken   
carahell      0   [gr]                  
ambermout      0   [gr]      aromahop:   Cascade   10   [gr]
karamelmout      1.000   [gr]         bellen      20 min   
caramunich      0   [gr]                  
special-B mout      1.100   [gr]      aromahop:       Grolsche hallert. 5       [9r]
chocolademout      0   [gr]                       20 min
tarwemout      0   [gr]                  
weizenmalz, dunk.      0   [gr]      kruiden etc:   iers mos      0   gr
kandy siroop      0   [gr]                  
tarwe      0   [gr]         koriander      0   
div. vlokken      1.600   [gr]         sinaasappelschil      0   
honing      0   [gr]                  
albona 7 granen      0   [gr]      gist:   Wheast 1024/ trippel karmeliet         
totaal      19.900   [gr]      proefgist:   0         
                           
                           
brouwschema:      Tarwevlokken apart aan de kook brengen in  8  L                     
                           
      temp   tijd                  
      52   15      eiwitrust            
      62   35      beta amylase            
      72   60      alfa amylase            
      79   0                  
                           
Vanmiddag gaan we het resultaat proeven we houden jullie op de hoogte.
Grt,
Leo & Hans

Offline Johannes

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.331
  • Land: nl
    • De Brouwketel
Re: Kwak kloon
« Reactie #4 Gepost op: 22-10-2006 09:20 u »
Leo,

Zo te zien heb je het recept uit een excel sheet of iets dergelijks gekopieerd, dit is niet echt overzichtelijk omdat alles wat je er niet in stopt nu ook in het recept staat. Zou je het recept als bijlage bij een nieuw bericht willen zetten? Dan pas ik je originele bericht aan.

groet Johannes

Offline NHY

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 23
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Kwak kloon
« Reactie #5 Gepost op: 23-10-2006 23:06 u »
Johannes, dat klopt het is een excel kopie hier als bijlage is wel meer dan alleen het recept.
Grt.,
Leo

Jos Groen

  • Gast
Re: Kwak kloon
« Reactie #6 Gepost op: 04-06-2007 18:27 u »
Hoe is dit afgelopen.

Offline ebergsma

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 3
Re: Kwak kloon
« Reactie #7 Gepost op: 25-03-2010 11:39 u »
Ook ik ben erg benieuwd hoe dit project is afgelopen. Als beginnend hobbybrouwer met toch een duidelijke voorkeur voor bepaalde bieren (waarvan kwak er eens is) ben ik zeer benieuwd hoe ik dit voortreffelijke bier op zijn minst kan benaderen!

Proost, op de gezondheid

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Kwak kloon
« Reactie #8 Gepost op: 25-03-2010 12:42 u »
Zie ook dit topic.
http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,1182.0.html
Mijn laatste poging was te esterig door ongecontrolleerde vergisting. Ik ga dat denk ik nog wel een keer doen, maar dan gecontrolleerd.

Tags: